Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΔελτία ΤύπουΟ Βασίλης Τσίρκας στην εκπομπή «Live U»

Μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

Read 1799 times

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι ημέρα τιμής για τους αγώνες των γυναικών, αλλά και ημέρα περίσκεψης για τη θέση της γυναίκας στις σημερινές κοινωνίες. Και η φετινή 8η του Μάρτη σηματοδοτεί τη συνέχιση των αγώνων για την διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Οι συνέπειες της κρίσης και των πολιτικών που εφαρμόστηκαν την περασμένη εξαετία στην Ελλάδα, έπληξαν κατά κύριο λόγο τις γυναίκες. Τούτο είναι κυρίως εμφανές στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων (χαμηλότερες αμοιβές, απολύσεις και εκβιασμοί λόγω μητρότητας) και στον κοινωνικό και οικογενειακό τους βίο, όπου όχι μόνο υφίστανται διακρίσεις, αλλά επωμίζονται ακόμα περισσότερα βάρη λόγω των δύσκολων περιστάσεων.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες και θα προχωρήσει και σε νομοθετικές παρεμβάσεις για να αντιμετωπίσει δραστικά ζητήματα έμφυλων διακρίσεων που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, τις οικογενειακές συνθήκες, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη βία κατά των γυναικών.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

tsirkas foto1

Κοινοβουλευτικό έργο

logo-parallhlogramo

271717716 327389226058468 3944413281987846258 n

neolaiasyriza2

δικαιοσύνη-παντου-768x336

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

synthesis2

Free business joomla templates