Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή έναν χρόνο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη 2008.
Οι εποχές που ζούμε είναι πραγματικά δύσκολες. Ίσως πιο δύσκολες από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο το σύστημα ομολογεί ότι μετά από είκοσι χρόνια συσσώρευσης πλούτου, δεν έχει να υποσχεθεί μέλλον στην νέα γενιά.
Το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου συνιστά υπό προϋποθέσεις μια δεύτερη ευκαιρία για τη σύγχρονη ριζοσπαστική αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το πρωτόγνωρο και δύσκολο πείραμα ενότητας διαφορετικών ρευμάτων της ελληνικής αριστεράς που πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή, ιδιαίτερα την τελευταία τριετία,συνεχίζει να είναι υπό δοκιμή.
Την Κυριακή ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καλούν τον ελληνικό λαό να επιλέξει ανάμεσα σ’ ένα διετές πρόγραμμα ανελέητης λιτότητας και σ’ ένα τριετές πρόγραμμα ηπιότερης λιτότητας.
Όσο πλησιάζουμε στην ημέρα των εκλογών, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, επιχειρείται η ανασύνταξη των δυνάμεων του δικομματισμού, χωρίς προοπτική και σχεδιασμό, με το ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά να διεκδικεί την αυτοδυναμία για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.
Κάνουν τα ίδια. Ο ένας αντιγράφει τον άλλον. Απλά προσποιούνται πως αυτοί τα κάνουν καλύτερα. Υπακούουν στα ίδια κέντρα και εφαρμόζουν την ίδια πολιτική. Αλλά κατηγορεί ο ένας τον άλλον πως δεν την εφαρμόζει καλά. Οι δικοί μας, λένε, και οι δικοί τους. Και φορτώνουν στο λαό τα σκάνδαλά τους, την κρίση τους και την ακρισία τους, τα χρέη τους και τις οφειλές τους. Όταν μιλάνε, δείχνουν σαν να βρίσκονται μακριά και αγνοούν τις ανάγκες των πολλών. Για το μόνο που νοιάζονται είναι πώς να πιάσουν τις καρέκλες της εξουσίας.