Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΆρθρα2014

Πρώτη φορά Αριστερά

Read 972 times

Στις εκλογές της 25ης Μαΐου ο ελληνικός λαός έκανε το πρώτο μεγάλο και αποφασιστικό βήμα για να αλλάξει κατεύθυνση η χώρα και να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοκρατική ανατροπή. Παρά τη λυσσαλέα επίθεση των συμφερόντων, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε ως η βασική εναλλακτική δύναμη δημοκρατικής και αποτελεσματικής αντίστασης και αλλαγής.

 

Διαμορφώθηκε ένα πλατύ κοινωνικό ρεύμα που ζητάει επιτακτικά να σταματήσει η καταστροφή, να μπει τέρμα στην υποτέλεια και την αναξιοπρέπεια, να μπει τέρμα στην καταστροφική λιτότητα, την πολιτική της ανεργίας και της υπερφορολόγησης, να αποκτήσει επιτέλους ο τόπος μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές μας για τα συμφέροντα της Ελλάδας και των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική περίπτωση αριστερού κόμματος στην Ευρώπη που αναμένεται να κυβερνήσει. Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ένα νέο παράδειγμα δημοκρατικής διακυβέρνησης που θα οριοθετήσει από την αρχή τις ευρωπαϊκές πολιτικές εξελίξεις, αναδεικνύοντας τον εναλλακτικό δρόμο της δημοκρατικής επανίδρυσης της Ευρώπης στη βάση των λαϊκών αναγκών. Ο ελληνικός λαός έστειλε μήνυμα ότι αυτή την Ευρώπη δεν τη θέλουμε και πρέπει να την αλλάξουμε. Με την ψήφο του καταδίκασε την Ευρώπη της λιτότητας και των μνημονίων και άνοιξε τον δρόμο για δημοκρατικές κατακτήσεις για μια Ευρώπη με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, θέσεις αξιοπρεπούς εργασίας, δημοκρατία και ειρήνη. Ο ελληνικός λαός κατέδειξε και στην κάλπη τη μεγάλη αναντιστοιχία της λαϊκής βούλησης με την κυβερνητική πολιτική. Δήλωσε ρητά ότι δεν νομιμοποιεί τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας.

Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει πλέον καμία ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει την καταστροφική της πολιτική. Δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, για να μείνει όρθια η κοινωνία, ήρθε η ώρα να υψώσουμε άμεσα ισχυρή ασπίδα προστασίας σε όσους βλέπουν τη ζωή τους να καταρρέει. Ήρθε η ώρα να ακυρώσουμε τα μνημόνια και να ακολουθήσουμε μια εναλλακτική πολιτική με άξονες την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ενίσχυση της δημοκρατίας, την αναδιανομή των εισοδημάτων και του πλούτου, τη διεύρυνση των κοινωνικών και συλλογικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση της αριστεράς σε συνεργασία με ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα μπορούν να κάνουν παρελθόν την τετραετία οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που οδήγησε τη χώρα δεκαετίες πίσω και απαξίωσε το ανθρώπινο κεφάλαιό της, μπορούν να προκαλέσουν ρήξεις και ανατροπές σε όλη την Ευρώπη. Η ιστορική νίκη της Αριστεράς πραγματώνει τη μεγάλη ανατροπή που κυοφορείται στην εποχή των μνημονίων. Δικαιώνει τους μεγάλους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη κόντρα στις πολιτικές της ανεργίας, της φτώχειας, του διαρκούς φόβου, της ομηρίας ενός λαού. Οι πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισαν τη συνέπεια, την ελπίδα και κυρίως τη διαφορετική αντίληψη για την πολιτική. Αυτό που αντιλαμβάνονται σε όλο τον κόσμο αρνούνται να το δουν οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να εκφράσει την κοινωνική δυσαρέσκεια και να ανοίξει τον δρόμο για τη δημοκρατική ανατροπή και τον τερματισμό της λιτότητας, για να κλείσει το δημοκρατικό έλλειμμα και να μπει φραγμός στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του μετέτρεψε την οργή και τον θυμό σε δημιουργική δύναμη για να αλλάξει σελίδα ο τόπος.

Η εμβάθυνση του προγραμματικού μας λόγου, η σύνδεσή μας με ακόμη πλατύτερα κοινωνικά στρώματα, με στόχο τη συγκρότηση μια πλατιάς και ευρείας κοινωνικής συμμαχίας για την ανατροπή της παρούσας κατάστασης, η συνένωση και η κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα στη βάση ενός προγράμματος μάχης και ελπίδας, η ειλικρινής και ψύχραιμη συζήτηση για τα λάθη και τις παραλείψεις μας, θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην αλλαγή που έρχεται.

Σήμερα είναι μια άλλη μέρα. Είναι μια καινούρια μέρα και τόσο ο ελληνικός λαός όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να «αδράξουν» αυτή τη μέρα προς όφελος της Δημοκρατίας.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Φωτογραφίες

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates