Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΆρθρα2013Δημοκρατική ανατροπή

Δημοκρατική ανατροπή

Read 1032 times

Η πρωτοφανής και αντισυνταγματική πράξη του Πρωθυπουργού των μνημονίων στο θέμα της ΕΡΤ εκφράζει μια βαθύτατα αντιδημοκρατική στάση και ενισχύει την ακροδεξιά στροφή του. Αποτελεί μια ευθεία προσπάθεια να περιοριστεί η δημοκρατία και θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Μετά την κατάρρευση του περίφημου success story, με την ανεργία να φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ, η κυβέρνηση Σαμαρά επιδόθηκε σε πρακτικές του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», καταργώντας τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σιγούσε στο παρελθόν, υπό την απειλή των όπλων, είτε πραξικοπηματιών, που κατέλυαν το δημοκρατικό πολίτευμα, είτε από δυνάμεις κατοχής. Ποτέ στη σύγχρονη ιστορία δεν μαύρισαν οι οθόνες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αιφνιδιαστικά, απροκάλυπτα, αναίσχυντα, κατά τρόπο που καταδεικνύει την εθνική υποτέλεια και τη συνταγματική εκτροπή. Ήταν μία κίνηση που δείχνει ότι ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του, που οδηγούν τον τόπο στον οικονομικό όλεθρο και σε μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση, προσπαθούν να περιορίσουν τη δημοκρατία, απεχθάνονται την ενημέρωση, ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, στρέφονται ευθέως ενάντια στον κόσμο της εργασίας.

Όταν οι αποφάσεις για τόσο σημαντικά θέματα λαμβάνονται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με μία μόνο υπογραφή ενός Υπουργού, χωρίς να συντρέχει καμία από τις προϋποθέσεις που θέτει το Σύνταγμα για την ενεργοποίηση της σχετικής διαδικασίας, τότε η Δημοκρατία θεωρείται από τους κυβερνώντες περιττή διαδικασία. Χρέος κάθε ενεργού, σκεπτόμενου και προοδευτικού πολίτη είναι να ενεργοποιηθεί άμεσα για να σταματήσει ο κατήφορος, να σταματήσει η καταστροφή, να αποκατασταθεί η Δημοκρατία. Αυτή η πορεία επιταχύνει την ανατροπή των συσχετισμών, με την επιστροφή του λαϊκού παράγοντα στο προσκήνιο ενάντια στην κυβερνητική αυθαιρεσία και την αντιδημοκρατική κατάργηση της ΕΡΤ. Το μεγάλο κύμα κινητοποίησης του ελληνικού λαού τις τελευταίες μέρες έδειξε ότι ελληνικός λαός αντιστέκεται σε κάθε είδους αυθαιρεσία και αυταρχισμό και υπερασπίζεται τη Δημοκρατία με αποφασιστικότητα και όραμα.

Είναι ορατή η επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να τελειώνει με τις δυνάμεις των μνημονίων, τις δυνάμεις της κοινωνικής καταστροφής, της διαπλοκής και της διαφθοράς και να συμβάλλει αποφασιστικά σε μια νέα, δημοκρατική και ριζοσπαστική μεταπολίτευση. Η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει ότι οποιαδήποτε διεκδίκηση για να είναι αποτελεσματική προϋποθέτει την ακύρωση των μνημονίων και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης και νέα Βουλή.

Αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία να κλείσει οριστικά ο κύκλος της μεταπολίτευσης και να ανοίξει ένας καινούριος, που θα αποτελεί βαθιά τομή στη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ιστορία και θα στέλνει μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης ότι μια ευρωπαϊκή δημοκρατική αλλαγή είναι εφικτή. Δημιουργείται σήμερα ένα ευρύτατο και μαχητικό πολιτικό ρεύμα πολιτικής ανατροπής από τον αγροτικό κόσμο, τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας που επλήγησαν περισσότερο από τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων. Μόνο ένα τέτοιο ρεύμα μπορεί να εγγυηθεί τη δημοκρατική ανατροπή και την από εκεί και πέρα δημοκρατική πορεία της χώρας.

Ή θα πάρουμε πρωταγωνιστικά πάνω μας τη νέα εθνική αφήγηση για μια νέα, δημοκρατική και ριζοσπαστική μεταπολίτευση, ή θα αφήσουμε τη χώρα σε αυτούς που ήδη γράφουν με ταπεινωτικό τρόπο τις μαύρες σελίδες της ιστορίας μας. Είναι η ώρα να κλείσει οριστικά η καταστροφική περιπέτεια του μνημονίου για τη χώρα μας. Φτάνει η ώρα της κοινωνικής ανατροπής, φτάνει η ώρα να επιστρέψει η δημοκρατία, η λαϊκή κυριαρχία και η εθνική ανεξαρτησία στον τόπο μας. Όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα για τον ελληνικό λαό και τη χώρα.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Φωτογραφίες

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates