Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΆρθρα2012Μνημόνια ή Δημοκρατία

Μνημόνια ή Δημοκρατία

Read 997 times

Οι εκπρόσωποι του δικομματισμού πείθουν πλέον με τον πιο κραυγαλέο τρόπο πως το πρόβλημα και η προτεραιότητα γι’ αυτούς δεν είναι πώς θα βρει το δρόμο της η χώρα και θα βγει απ’ την κρίση. Το πρόβλημα και η προτεραιότητα γι’ αυτούς είναι πώς θα σωθούν οι ίδιοι και πώς θα καθίσουν ξανά στο σβέρκο του λαού, για να τον κάνουν ξένο στην πατρίδα του και να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο την ομίχλη και την απόγνωση γύρω του.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει επανειλημμένως με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πως ζητά να του εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός όχι απλά την ψήφο διαμαρτυρίας του. Ούτε καν μια ψήφο εμπιστοσύνης. Βγήκε με όλο το θάρρος και την ειλικρίνεια και απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό ζητώντας του ψήφο διακυβέρνησης. Και έχει καταθέσει ολοκληρωμένες και ξεκάθαρες προτάσεις και θέσεις για το πώς θα βγει η χώρα απ’ το λαβύρινθο των μνημονίων που τον έχουν ρίξει τα κόμματα του μνημονίου.


Σήμερα το μεγάλο ερώτημα που βασανίζει τους Έλληνες πολίτες και απευθύνεται με τόνους δραματικούς στις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες διεκδικούν την ψήφο του είναι, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ξεκάθαρο: θέλουν πραγματικά ν’ ανοίξει μια χαραμάδα αισιοδοξίας και αντίστασης του λαού απέναντι στη λαίλαπα που τον ταπεινώνει και στον κατήφορο που τον απογυμνώνει; Ή θέλουν απλά να μετρήσουν τις δυνάμεις που τους έχουν απομείνει και να παίξουν ξανά τους ίδιους ρόλους, αφήνοντας την τρόικα και τους υποτιθέμενους δανειστές μας να σχεδιάζουν ανενόχλητοι τα επόμενα σενάρια για τον αφανισμό μας;
Για το ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για χωριστές μοναχικές πορείες και καθυστερήσεις. Ό, τι είναι να γίνει, θα πρέπει να γίνει τώρα. Γι’ αυτό και δεν κουραζόμαστε να απευθύνουμε ενωτικές προτάσεις προς όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες που αγαπάνε πραγματικά τον τόπο τους και αγωνιούν για το μέλλον του, θέτοντας τα ερωτήματα: αν όχι σήμερα, τότε πότε; Κι αν όχι μ’ εμάς, τότε με ποιους;
Δοκιμαστήκαμε σκληρά τα τελευταία χρόνια. Προσπάθησαν να διαποτίσουν τον ελληνικό λαό με το δηλητήριο των παχυλών υποσχέσεων και να τον συνηθίσουν στο ν’ ακούει με ευχαρίστηση τα ψέματα που εν γνώσει τους του διατυμπάνιζαν. Και τα ψέματα αυτά τα πληρώσαμε και τα πληρώνουμε ακριβά. Συνεχίζουν οι διαχειριστές του συστήματος που καταρρέει να λένε το ίδιο τροπάριο. Επαναλαμβάνοντας τις παχυλές υποσχέσεις και τα ακριβοπληρωμένα ψέματα.
Μην τους πιστεύετε. Υποκρίνονται. Όλη τους η εμφάνιση τούτες τις μέρες δεν είναι παρά ένα κακόγουστο θέαμα και ένα θέατρο του παραλόγου. Μια κρίση πανικού. Που εξελίσσεται σε παρωδία της πολιτικής και εξαντλείται σε πράξεις συκοφαντίας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και διαστρέβλωσης των θέσεών του και των προτάσεών του, ώστε να μην αναπτυχθεί η δυναμική των τελευταίων ημερών.
 Γιατί γνωρίζουν καλά πως ο κύριος αντίπαλος του συστήματός τους είναι οι πολίτες που εμπιστεύονται το ΣΥΡΙΖΑ και επικροτούν την εκστρατεία του για την ενότητα των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων.
Η συγκρότηση και η ορμητική ανάπτυξη της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν τις δυνατότητες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Η πληθυντική Αριστερά επιστρέφει. Εκφράζει νέες κοινωνικές αναγκαιότητες. Καλύπτει το πολιτικό κενό που δημιουργείται.
Η πρόταση για ένα νέο συνασπισμό κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας, συνθέτει τον ρεαλισμό και την ανατρεπτική δυναμική, στην προοπτική μιας προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας για την έξοδο από την κρίση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Ζητάμε ψήφο εξουσίας για μια προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, για την ανατροπή των μνημονίων.
Προχωράμε χωρίς αμφιβολίες. Με καθαρό πολιτικό λόγο και συνεπή διαδρομή.  Στις 6 Μαΐου να δώσουμε την απάντηση της αξιοπρέπειας και της ελπίδας στο μόνο πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών: Μνημονιακή Συγκυβέρνηση ή Νέος Συνασπισμός Εξουσίας. Μνημόνια ή Δημοκρατία;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Φωτογραφίες

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates