Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΣυνεντεύξειςΒασίλης Τσίρκας: Βγήκαμε από τα μνημόνια χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω

Βασίλης Τσίρκας: Αυτή η Κυβέρνηση πετυχαίνει τους στόχους και κατάφερε να ακυρώσει αχρείαστα μέτρα

Read 18 times

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Απευθείας», με την Μάριον Μιχελιδάκη και τον Κώστα Λασκαράτο, συμμετείχε ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

➽ Είναι μια σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι έχουμε ανοδική τάση των δεικτών της οικονομίας και σε συνδυασμό με το ιστορικό γεγονός της εξόδου από τα μνημόνια, μας δίνεται η δυνατότητα και το δημοσιονομικό περιθώριο να προβαίνουμε σε ακύρωση μέτρων που επιβαρύνουν την κοινωνική πλειοψηφία.

➽ Καταργούμε τη μείωση του αφορολόγητου με αποτέλεσμα να ανακουφιστούν πάνω από 3.000.000 συμπολίτες μας. Τα αντίμετρα ήδη εφαρμόζονται και υλοποιούνται.

➽ Η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί να συζητήσει επί της ουσίας και εγείρει άλλα θέματα με σκοπό να αποδείξει ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Το πελατειακό κράτος και ο πυρήνας των μεγάλων σκανδάλων στη χώρα δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Από την πλευρά μας, πρέπει να διασφαλίσουμε να υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να μην μπορούν τέτοιες περιπτώσεις να μπαίνουν από το παράθυρο αλλά να υπάρχει αξιοκρατία.

➽ Ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που διόρισε τους προϊσταμένους στη δημόσια διοίκηση χωρίς αξιοκρατικές κρίσεις. Τον Δεκέμβριο του 2014 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έφερε στη Βουλή 183 προεκλογικές τροπολογίες. Εμείς δεν κάνουμε το ίδιο.

➽ Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και γενικά η αντιπολίτευση δεν αντέχει το γεγονός ότι αυτή η Κυβέρνηση πετυχαίνει τους στόχους και κατάφερε το τελευταίο καιρό να ακυρώσει αχρείαστα μέτρα. Την ίδια στιγμή προβαίνουμε σε μόνιμες θετικές παρεμβάσεις που ελαφρύνουν και ανακουφίζουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

➽ Μπροστά στις κάλπες της 7ης Ιουλίου η κοινωνία θα διαλέξει με ποιο πρόγραμμα θέλει να προχωρήσει η χώρα, ποιος θα τον κυβερνήσει και αν θα συνταχθεί με το πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης της Νέας Δημοκρατίας που περιλαμβάνει περικοπές στις συντάξεις, ιδιωτικοποίηση της υγείας και άλλα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που ταυτίζονται με τα μέτρα που πρότεινε τα προηγούμενα χρόνια το ΔΝΤ ή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ελάφρυνση και τη στήριξης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο: 


Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Φωτογραφίες

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates