Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΣυνεντεύξειςΒασίλης Τσίρκας: Αυτή η Κυβέρνηση πετυχαίνει τους στόχους και κατάφερε να ακυρώσει αχρείαστα μέτρα

Βασίλης Τσίρκας: Η Kυβέρνηση έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για κάθε άλλη κρίσιμη ψηφοφορία

Read 43 times

Συνέντευξη στο απογευματινό μαγκαζίνο του «Prisma 91,6» παραχώρησε την Τετάρτη 9-1-2019 ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ,  όπου και  σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις.

 

 

 

Αρχικά ο κ. Τσίρκας αναφέρθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: «Δεν υπάρχει καμία έκπληξη με τη θέση των ΑΝΕΛ σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Ήταν γνωστές οι απόψεις του κ. Καμμένου», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Η Κυβέρνηση προχωράει και έχει εκφραστεί η άποψη από πολλές πλευρές αυτής της Βουλής ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει γιατί είναι επωφελής για τη χώρα.

Επιλύει με ένα ισορροπημένο και δίκαιο τρόπο όλα τα ζητήματα που προκαλούσαν καχυποψία και διαίρεση μεταξύ της δικής μας χώρας και της γειτονικής. Μάλιστα οι τελευταίες τροπολογίες που κατατέθηκαν στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση ότι πρόκειται για μια συμφωνία που ανοίγει έναν δρόμο για τις δύο χώρες και λύνει ένα μακροχρόνιο ζήτημα που ταλαιπώρησε την Ελλάδα επί δεκαετίες. Από εκεί και πέρα, είναι σαφές ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός των βουλευτών για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών».

Στη συνέχεια επισήμανε πως δεν πρόκειται  να διαταραχτεί το κυβερνητικό έργο:  «Το διακύβευμα αυτή τη στιγμή είναι η Κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Δεν πρόκειται να διαταραχτεί αυτό το κυβερνητικό έργο. Είναι σημαντική η ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών όσο και το σύνολο του κυβερνητικού έργου που αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους, την επιδότηση ενοικίου και την περαιτέρω μείωση της ανεργίας», είπε σχετικά.

Επιπλέον ο βουλευτής Άρτας έκανε λόγο για το μεγάλο στοίχημα της Κυβέρνησης: «Καταφέραμε έναν πολύ σημαντικό στόχο, μέσα από ένα εξαιρετικά δύσκολο δρόμο. Υπήρξαμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας σχετικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος. Η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια και την επιτροπεία και ο ελληνικός λαός βλέποντας τη χώρα να βγαίνει στο ξέφωτο μπορεί να έχει την ελπίδα, αλλά και την αισιοδοξία ότι έρχονται καλύτερες ημέρες.

Το μεγάλο στοίχημα σήμερα που μιλάμε είναι ακριβώς η στήριξη της κοινωνίας. Είναι η ώρα της κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η ανεργία έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία τρία χρόνια. Έχουν δημιουργηθεί 400.000 νέες θέσεις εργασίας και θα πρέπει να συνεχιστεί προσπάθεια της Κυβέρνησης για την περαιτέρω αποκλιμάκωσή της».

Τέλος ο Βασίλης Τσίρκας υπογράμμισε: «Η έξοδος από τα μνημόνια ανοίγει τον δρόμο για μεγάλες θεσμικές και πολιτικές παρεμβάσεις. Αυτό που θα επιδιώξουμε το επόμενο διάστημα είναι η λήψη μέτρων κοινωνικής στήριξης, όπως είναι και ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας που θα έρθει το πρώτο δίμηνο του 2019.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχει ο κοινοβουλευτικός συσχετισμός που εγγυάται ότι η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις και θα πετύχει τους στόχους της με ορίζοντα την εξάντληση της τετραετίας . Ο ελληνικός λαός θα έχει τη δυνατότητα τον Οκτώβρη του 2019 να αποφασίσει ποιος θέλει να τον κυβερνήσει. Το δίλημμα εκεί θα είναι αμείλικτο, καθώς συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Εμείς αποδεικνύουμε με τις πολιτικές και τις νομοθετικές παρεμβάσεις μας ότι στηρίζουμε και βρισκόμαστε δίπλα στους κοινωνικά αδύναμους».

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Φωτογραφίες

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates