Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΣυνεντεύξειςΒασίλης Τσίρκας: Οι πολίτες ζητάνε να μάθουν την αλήθεια

Βασίλης Τσίρκας: Οδηγούμε τη χώρα σε ασφαλή έξοδο από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια

Read 282 times

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, συμμετείχε την Τρίτη (12/12) ο Βασίλης Τσίρκας. Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, αλλά και για την επικείμενη έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

 

 

«Ο προϋπολογισμός για το 2018 προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 2,5%  γα το 2018, ενώ για το πρωτογενές πλεόνασμα ο στόχος κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από αυτό που τελικά επιτεύχθηκε φέτος», τόνισε ο κ. Τσίρκας αναφορικά με τον προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή και συνέχισε: «Μετά από την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης που κλείνει χωρίς επιπρόσθετα μέτρα, θα ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης, που θα είναι και η τελική, για το πλαίσιο και τη διαδικασία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια».

Στη συνέχεα ο βουλευτής Άρτας αναφέρθηκε στη στάση που διατηρεί το τελευταίο διάστημα η ΝΔ που επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τις θετικές ειδήσεις που υπάρχουν για τη χώρα. «Η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει την προσπάθεια να συντηρεί στη δημοσιότητα ζητήματα που αποπροσανατολίζουν ουσιαστικά την κοινή γνώμη από βασικές ειδήσεις της περιόδου.  

Όπως είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες, αλλά και η βελτίωση της ελληνικής οικονομίας που καταγράφεται σε όλους τους οικονομικούς δείκτες και αναγνωρίζεται ακόμη και από διεθνή μέσα ενημέρωσης», σχολίασε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι για «πρώτη φορά το 2017 έχουμε έναν θετικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, αλλά και μείωση της ανεργίας κατά 7 περίπου ποσοστιαίες μονάδες.

Ταυτόχρονα έχουμε επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, έχουμε υπεραπόδοση  των στόχων και γι’ αυτό δίνουμε το κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες, ενώ υπάρχει αύξηση του προϋπολογισμού για τα οικογενειακά επιδόματα που αυξάνονται και εφαρμόζεται ένα πακέτο για την καλύτερη δυνατή στήριξη του παιδιού και της οικογένειας».

Επιπλέον ο Βασίλης Τσίρκας επισήμανε ότι επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να στηριχθούν ακόμα περισσότερο τα χαμηλά και μεσαία στρώματα: «Το επόμενο διάστημα με την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια θα έχουμε το δημοσιονομικό περιθώριο να προχωρήσουμε σε φοροελαφρύνσεις και να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.

Το να μπορεί η χώρα να έχει τη δυνατότητα να ασκεί τη δική της πολιτική προς όφελος των κοινωνικά αδύναμων σαφώς και αποτελεί μεγάλη επιτυχία αυτής Κυβέρνησης», ενώ παράλληλα επανέλαβε πως η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια θα γίνει με την κοινωνία όρθια: «Δεν αμφισβητούμε ότι εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Υποσχεθήκαμε, όμως, στον λαό πως αυτό το πρόγραμμα θα το υλοποιήσουμε με τις λιγότερες δυνατές κοινωνικές συνέπειες. Και αυτό κάνουμε.

Πετύχαμε αποτελέσματα και η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια θα γίνει με την κοινωνία όρθια. Εμείς καταφέραμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια ασφαλή έξοδο από τα μνημόνια, κάτι που δεν πέτυχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου για την επόμενη ημέρα, για τη μεταμνημονιακή εποχή που για πρώτη φορά είναι ορατή».

Τέλος ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το προσφυγικό ζήτημα: «Η Κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει τιτάνια προσπάθεια για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα. Όλο το προηγούμενο διάστημα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει κάνει παρεμβάσεις τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο για το συγκεκριμένο θέμα, με τη θέση της ελληνικής Κυβέρνησης να παραμένει αδιάλλακτη στο να υπάρχει μια ισομερής κατανομή του προσφυγικού βάρους  σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Η Κυβέρνηση έχει διαχειριστεί το εν λόγω ζήτημα με εξαιρετικό τρόπο, ενώ κράτησε ψηλά τη σημαία του ανθρωπισμού και για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης. Οι συμφωνίες που έχουνε γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν λειτουργήσει προς όφελος της επίλυσης του προσφυγικού προβλήματος, το οποίο, ωστόσο, παραμένει σοβαρό ακόμα και σήμερα».

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Φωτογραφίες

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates