Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΣυνεντεύξειςΒασίλης Τσίρκας: Συστηματική η προσπάθεια της ΝΔ να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά σκάνδαλα

Βασίλης Τσίρκας: Συστηματική η προσπάθεια της ΝΔ να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά σκάνδαλα

Read 174 times

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση», με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και την Μαίρη Πολλάλη, συμμετείχε την Τετάρτη (29/11) ο Βασίλης Τσίρκας. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η συμφωνία με την Σαουδική Αραβία, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.

 

 

Αρχικά ο κ. Τσίρκας εξέφρασε την άποψη πως η ΝΔ επιχείρησε μια ενορχηστρωμένη σκευωρία γα τη συμφωνία με την Σαουδική Αραβία.  «Είναι γενική η αίσθηση ότι επιχειρήθηκε μια ενορχηστρωμένη σκευωρία για δήθεν σκάνδαλο η οποία έχει καταρρεύσει παταγωδώς. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πλέον πως δεν είναι η Κυβέρνηση αυτή που απολογείται», σχολίασε σχετικά και συμπλήρωσε: «Τίποτα από αυτά που υποστήριζε μέχρι χθες η αξιωματική αντιπολίτευση γα τη συμφωνία με την Σαουδική Αραβία δεν αποδείχθηκε στη Βουλή.

Ήταν μια ξεκάθαρη διαδικασία που ακολουθήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και από την Κυβέρνηση. Κανένα σκάνδαλο δεν αποδείχθηκε. Ο φερόμενος ως μεσάζοντας ήταν επίσημα πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας και εξουσιοδοτημένος να υπογράψει εκ μέρους τους μια διακρατική συμφωνία».

Στη συνέχεια ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση  προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά σκάνδαλα, λέγοντας πως: «Είναι συστηματική η προσπάθεια της ΝΔ να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από το πραγματικό πεδίο αντιπαράθεσης που είναι η οικονομία, που πηγαίνει καλύτερα, αλλά και ο  προϋπολογισμός, που θα είναι ο τελευταίος στο πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Τα πραγματικά σκάνδαλα δεν είναι άλλα από αυτά που αποκαλύπτονται στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τα Paradise Papers, τη μεγάλη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή».

Επιπλέον δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι κάποιοι στη ΝΔ την φοροαποφυγή του μεγάλου πλούτου στο εξωτερικό τη θεωρούν νόμιμη και ηθική. «Ήρθε η ώρα η Βουλή, αλλά και η κοινωνία να συζητήσουμε τα πραγματικά προβλήματα αλλά και τα πραγματικά σκάνδαλα. Την φοροαποφυγή του μεγάλου πλούτου στο εξωτερικό κάποιοι στην αξιωματική αντιπολίτευση τη θεωρούν νόμιμη και ηθική.

Την ώρα μάλιστα που η κοινωνία και οι πολίτες έχουν δεχθεί μεγάλο βάρος αυτών των ακραίων φιλελεύθερων πολιτικών επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Από εδώ και στο εξής θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε για τη μεταμνημονιακή εποχή, δεδομένου ότι είναι ορατή η έξοδος από τα μνημόνια και για πρώτη φορά έχουμε έναν προϋπολογισμό που οι δείκτες και οι προβλέψεις για την ανάπτυξη του επόμενου  έτους μας κάνουν να αισιοδοξούμε».

Τέλος ο Βασίλης Τσίρκας αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς επισήμανε ό,τι : «Εμείς επεκτείναμε τον νόμο Κατσέλη και οι πολίτες που έχουν δανειακές υποχρεώσεις μπορούν να προσφύγουν, ώστε να προστατεύσουν την κύρια κατοικία. Υπάρχουν και οι ανακοινώσεις από την πλευρά του Υπουργού Δικαιοσύνης και της Κυβέρνησης, ότι μέχρι ένα συγκεκριμένο όριο θα προστατευτούν οι ιδιοκτησίες των πολιτών. Αυτή η Κυβέρνηση έχει κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας και αυτό το έχουμε εξασφαλίσει, ώστε να μην κινδυνέψει κανένα λαϊκό σπίτι».

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Φωτογραφίες

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates