Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΣυνεντεύξεις

Βασίλης Τσίρκας: Αναζητούμε μόνιμη λύση στο πρόβλημα

Read 506 times

Προσκεκλημένος στη Δημόσια Τηλεόραση και την εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο», με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο, ήταν την Κυριακή (25/6) ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα.

 

 

«Γίνεται μια σοβαρή και συστηματική προσπάθεια για να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα», τόνισε αρχικά ο κ. Τσίρκας και πρόσθεσε σχετικά πως «έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να βρεθεί λύση σε αυτό το φλέγον ζήτημα».

Ο βουλευτής Άρτας αναφέρθηκε επίσης στη νομοθετική ρύθμιση που θα υπάρξει:  «Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει άμεσα μια νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει ένα διάστημα μέχρι να υπάρξει το μόνιμο τακτικό προσωπικό και το οποίο θα προκύψει με βάση τις ανάγκες των Δήμων», για να συνεχίσει λέγοντας πως «θα εξεταστεί και η δυνατότητα να μοριοδοτηθούν οι σημερινοί συμβασιούχοι που έχουν δουλέψει στην καθαριότητα στις νέες μόνιμες θέσεις εργασίας.

Αυτές οι θέσεις εργασίες καλύπτονται από τα ανταποδοτικά των Δήμων. Οι Δήμοι οφείλουν το αμέσως επόμενος διάστημα να καταθέσουν τα οργανογράμματα τους, με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στον κάθε Δήμο, ώστε να προχωρήσουμε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Επιπλέον επισήμανε πως για το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να τοποθετηθεί και η ΝΔ. «Θα πρέπει και η αξιωματική αντιπολίτευση να τοποθετηθεί σε ένα πρόβλημα που είναι στο μεγαλύτερο βαθμό υπεύθυνη για τη δημιουργία του. Από εμάς είναι ξεκάθαρο ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας θα παραμείνουν στους Δήμους και δεν θα επιστρέψουν στους εργολάβους», ανέφερε σχετικά.

Τέλος ο Βασίλης Τσίρκας υπογράμμισε: «Στην κατεύθυνση αυτή νομίζω πως θα πετύχουμε την καλύτερη δυνατή λύση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει. Χρειάζεται να συνεχιστεί ένας ειλικρινής διάλογος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα. Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε και λύνουμε τέτοια προβλήματα».

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Φωτογραφίες

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates