Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΣυνεντεύξεις

Βασίλης Τσίρκας: Προσβλέπουμε σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία για τη χώρα

Read 479 times

Στην εκπομπή «Αταίριαστοι», με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, συμμετείχε την Τετάρτη (21/6) ο Βασίλης Τσίρκας. Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, μίλησε για τη συμφωνία στο πρόσφατο Eurogroup, αλλά και για τον στόχο της Κυβέρνησης που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην κανονικότητα και τη δίκαιη ανάπτυξη στον τόπο.

 

 

Αρχικά ο κ. Τσίρκας αναφέρθηκε στη ΝΔ και το γεγονός ότι κατέρρευσε το βασικό αφήγημά της. «Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι η ΝΔ προσπαθεί να κατασκευάσει ένα νέο πολιτικό αφήγημα, γιατί έχει καταρρεύσει το βασικό αφήγημά της όλο το προηγούμενο διάστημα», σχολίασε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: «Και το αφήγημα που κατέρρευσε είναι η αποτυχία των διαπραγματεύσεων και η μη επίτευξη συμφωνίας της Κυβέρνησης με τους δανειστές. Σήμερα, όμως, έχουμε μια συμφωνία που είναι θετική για την ελληνική οικονομία και τη χώρα».

Στη συνέχεια ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στο πρόσφατο Eurogroup η ελληνική πλευρά πήρε αυτό που ήθελε: «Το ζήτημα σήμερα, όπως το εξέφρασε και ο Αλέξης Τσίπρας, είναι η νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμφωνία που επετεύχθη στο πρόσφατο Eurogroup . Η ελληνική πλευρά πήρε αυτό που ήθελε.

Μια συμφωνία που εμπεριέχει το σύνολο σχεδόν των ελληνικών θέσεων: ρήτρα ανάπτυξης, αρκετά μεγάλη καθαρότητα στον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, στρέφει την προσοχή της Ευρώπης σε παρεμβάσεις για την ανάπτυξη και το σημαντικότερο από όλα, το EG για πρώτη φορά δεσμεύεται ότι θα υποστηρίξει τη χώρα για την έξοδό της στις αγορές».

Επιπλέον επισήμανε την σημασία της σύνδεσης της αναπτυξιακής διαδικασίας της χώρας με τη βιωσιμότητα του χρέους λέγοντας πως «είναι ένα σημείο στο οποίο συμφώνησαν όλες οι πλευρές και έτσι είχαμε και τη θετική άποψη από την πλευρά του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους. Πρέπει, ωστόσο, να μην συνεχιστεί η υπονόμευση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας και αυτό πρέπει να το κατανοήσει η αξιωματική αντιπολίτευση και σύσσωμη η αντιπολίτευση».

Τέλος ο Βασίλης Τσίρκας υπογράμμισε: «Τον Μάιο του 2017 σημειώθηκε ρεκόρ αύξησης της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, με θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων, και συνολικά 250.00 νέες θέσεις εργασίας από τον Γενάρη του 2015.

Η επίδοση αυτή μάλιστα είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη θετική επίδοση ισοζυγίου μηνός Μαΐου από το 2001 μέχρι σήμερα, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν 1 εκατ. ανέργους. Παραλάβαμε άδεια ταμεία και μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και επιδιώκουμε την επιστροφή στην κανονικότητα και τη δίκαιη ανάπτυξη στον τόπο».

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Φωτογραφίες

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates