Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΣυνεντεύξεις

Βασίλης Τσίρκας: Διεκδικούμε μια λύση που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού

Read 497 times

Προσκεκλημένος στη Δημόσια Τηλεόραση και την εκπομπή «Πρωινή ζώνη», με τους Γιώργο Δαράκη και Γιάννη Δάρρα, ήταν την Τρίτη (13/6) ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το επόμενο Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου και η προσπάθεια της ελληνικής Κυβέρνησης να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση για το χρέος.

 

 

«Συνεχίζεται η μεγάλη προσπάθεια της ελληνικής Κυβέρνησης στην κατεύθυνση που έχουμε χαράξει από την αρχή. Και αυτή δεν είναι άλλη από το να έχουμε την καλύτερη δυνατή λύση για το χρέος, μια λύση που δεν θα μεταθέτει το πρόβλημα για το μέλλον», τόνισε αρχικά ο κ. Τσίρκας σχετικά με την διαπραγμάτευση που πραγματοποιείται και συμπλήρωσε ότι: «Όλοι στην Ευρώπη έχουν πλέον καταλάβει ότι η χώρα μας μπορεί και πετυχαίνει τους στόχους.

Υπάρχει ένα θετικό momentum για την ελληνική οικονομία. Από την δική μας πλευρά έχουν γίνει όλα όσα απαιτούνταν για να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία. Έχουν πραγματοποιηθεί όλα τα απαραίτητα βήματα που χρειάζονται και ήρθε η ώρα και οι δανειστές να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους».

Στη συνέχεια ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η ελληνική πλευρά επιδιώκει την συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. «Διεκδικούμε μια λύση που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού. Εφαρμόζονται, εξάλλου, ήδη τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Αυτό που θέλουμε σήμερα είναι η συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ώστε να έχουμε μια θετική μελέτη βιωσιμότητας από όλους τους εμπλεκόμενους, και από την ΕΚΤ», σχολίασε χαρακτηριστικά για να καταλήξει πως: «Αυτό θα σημαίνει ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη  η χώρα θα μπορεί να βγει με επιτυχία στις αγορές και θα έχει τη δυνατότητα να αναχρηματοδοτεί το χρέος της».

Σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας,  Μπρούνο Λε Μερ, ο Βασίλης Τσίρκας επισήμανε: «Ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λε Μερ, κατέθεσε μια πρόταση, η οποία φαίνεται πως είναι προς όφελος της ελληνικής πλευράς. Η πρόταση αφορά την σύνδεση  των μεσοπρόθεσμων μέτρων που χρειάζονται για το χρέος με μια ρήτρα ανάπτυξης.

Εξάλλου, τα αναπτυξιακά μέτρα που χρειαζόμαστε είναι εξίσου σημαντικά με τη ρύθμιση του χρέους. Επομένως μια τέτοια σύνδεση των μέτρων που απαιτούνται κάθε φορά, ώστε το χρέος να καθίσταται βιώσιμο, με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μπορεί να αποβεί προς όφελος της Ελλάδας. Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι να πετύχει τέτοιους ρυθμούς ανάπτυξης, ώστε να μειωθεί η ανεργία».

Επιπλέον ο βουλευτής Άρτας αναφέρθηκε στους συμμάχους που έχει η ελληνική Κυβέρνηση στην Ευρώπη στην προσπάθεια να επέλθει μια συμφωνία στις 15 Ιουνίου. «Το σημαντικό είναι ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη έχουμε μια συμμαχία δυνάμεων και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύει ο Έλληνας Πρωθυπουργός και η διαπραγματευτική ομάδα. Φαίνεται ότι αυτό το πετυχαίνουμε. Έχουμε δηλώσεις από όλους τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, έχουμε την στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης και αυτά είναι σημαντικά βήματα για να επέλθει μια συμφωνία στις 15 Ιουνίου», τόνισε σχετικά.  

Τέλος ο κ. Τσίρκας υπογράμμισε: «Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και με βάση αυτό κινείται η ελληνική Κυβέρνηση. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Ο ελληνικός λαός να είναι βέβαιος ότι θα ληφθούν όλες εκείνες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να έχουμε εκείνη τη ρύθμιση του χρέους που θα μας ανοίξει τον δρόμο για μια διαφορετική πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Φωτογραφίες

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates