Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΟμιλίεςΕισήγηση του Βασίλη Τσίρκα για το ν/σ «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις»

Ομιλία του Βασίλη Τσίρκα για τον νέο εκλογικό νόμο

Read source url 941 times

http://topmarketsoft.com/product/autodesk-inventor-professional-2018/ Buy Autodesk Inventor Professional 2018 oem Ομιλία στη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το σχέδιο νόμου: «Αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διεύρυνση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής βουλευτών», πραγματοποίησε ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας.

http://www.aftlv.com/how-to-write-the-introduction-of-an-essay/ how to write the introduction of an essay Ο κ. Τσίρκας αναφέρθηκε στην ομιλία του αναλυτικά στα ζητήματα της καθιέρωσης της απλής αναλογικής και της αλλαγής στο όριο της εκλογικής ενηλικότητας και τόνισε ότι πρόκειται για κορυφαία δημοκρατική στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Σχετικά με την αλλαγή του υφιστάμενου εκλογικού νόμου και την καθιέρωση του συστήματος της απλής αναλογικής, ο κ. Τσίρκας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της Αριστεράς άλλα και όλων των δημοκρατικά ευαισθητοποιημένων πολιτών. Δεν θα ήταν δυνατό, τώρα που έχουμε στα χέρια μας τη διακυβέρνησης της χώρας, να μπούμε κι εμείς στον χορό των μικροκομματικών παιχνιδιών και να ξεχάσουμε αυτό που τόσα χρόνια διεκδικούσαμε. Μακριά από εμάς οι τακτικισμοί. Προτεραιότητά μας η ανόθευτη αποτύπωση της λαϊκής βούλησης.
 
Με την απλή αναλογική και την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα η ψήφος του κάθε πολίτη χωριστά και ο ρόλος του στις δημοκρατικές διαδικασίες και προστατεύεται η ισοδυναμία της ψήφου, αρχή αδιαπραγμάτευτη στις σύγχρονες δημοκρατίες. Από την άλλη πλευρά δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα κόμματα, ανεξάρτητα από την εκλογική τους δύναμη, να παίξουν ουσιαστικό πολιτικό και θεσμικό ρόλο για τη στήριξη της δημοκρατίας και τη δημιουργία ισχυρών κυβερνήσεων με απόλυτη νομιμοποίηση από την πλειοψηφία των πολιτών».

watch Αναφερόμενος στη ρύθμιση για την αλλαγή στο όριο της εκλογικής ενηλικότητας από το 18ο στο 17ο έτος, ο κ. Τσίρκας τόνισε ότι πρόκειται για θεσμική τομή στην ελληνική εκλογική νομοθεσία και συνέχισε: «Γιατί επιτρέπει σε ακόμα περισσότερους νέους και νέες να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία και να αποφασίζουν οι ίδιοι και οι ίδιες για το μέλλον τους. Γιατί, εκτός των άλλων, η Δημοκρατία έχει παιδευτικό χαρακτήρα άλλα και γιατί ανανεώνει ένα από τα πιο γηρασμένα εκλογικά σώματα στην Ευρώπη.

source Εμπιστευόμαστε τη νέα γενιά. Πιστεύουμε ότι πρέπει να έχει λόγο στον επαναπροσδιορισμό της απαξιωμένης σχέσης των νέων με την πολιτική και διευρύνουμε το εκλογικό σώμα εντάσσοντας σε αυτό και τους 17χρονους. Η διεύρυνση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγαλύτερο βαθμό ταυτοποίησης των νέων με την ίδια τη δημοκρατία και θα προσδώσει μια νέα δυναμική στη συμμετοχή τους στην πολιτική ζωή. Δικαιούνται και αυτοί, ιδιαίτερα στις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες περιστάσεις, να έχουν τη δυνατότητα συνδιαμόρφωσης του μέλλοντός τους, και όχι να εξαρτώνται από αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην τους. Ενισχύουμε έτσι τα δημοκρατικά τους αντανακλαστικά και τους δίνουμε τη δυνατότητα συμμετοχής και παρέμβασης στις δημοκρατικές διαδικασίες».

source link Τέλος, ο κ. Τσίρκας κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που θέλουν την ενδυνάμωση της δημοκρατίας και των διαδικασιών της, στηρίζουν τον πλουραλισμό και επιδιώκουν τον εκσυγχρονισμό του ίδιου του πολιτικού μας συστήματος, να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο και να γίνουν συμμέτοχοι μιας μεγάλης κορυφαίας δημοκρατικής στιγμής για το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το σχετικό βίντεο:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates