Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΔελτία ΤύπουΔΤ:Συνάντηση στην ΔΕΥΑ Άρτας

Συνάντηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας

Read 311 times

Δελτίο τύπου

Συνάντηση Βασίλη Τσίρκα, υποψήφιου βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας

Συνάντηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Βασίλης Τσίρκας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Μιχάλης Νικολάου, η Αντιπρόεδρος, Ελευθερία Φακίτσα, ο Γεν. Γραμματέας Πέτρος Παπαδόπουλος, ο Ταμίας Θωμάς Γόγαλης, και τα μέλη του ΔΣ, Αθηνά Γκόρου και Αλέξανδρος Μόσιαλος.

Υπήρξε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κόσμος. Στη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον δικηγορικό κόσμο της χώρας αλλά και τους Δικηγόρους της Άρτας σε τοπικό επίπεδο. Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ο επιχειρούμενος «δικαστικός Καλλικράτης» με τον νέο κώδικα οργανισμού δικαστηρίων που θα επηρεάσουν αρνητικά την απονομή της δικαιοσύνης στην πόλη μας, η υποστελέχωση των Δικαστηρίων της πόλης, αλλά και του Κτηματολογικού Γραφείου Άρτας, η ανάγκη διορισμού Επιμελητή Ανηλίκων, αλλά και Ιατροδικαστή και Παιδοψυχολόγου στο Νοσοκομείο της Άρτας, ήταν τα ζητήματα που τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Για μια ακόμη φορά επισημάνθηκε το διαχρονικό, δίκαιο και πάγιο αίτημα των Δικηγόρων της Άρτας για τη δημιουργία σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη μας που θα αναβαθμίσει την παροχή των υπηρεσιών, αλλά και την απονομή της Δικαιοσύνης. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εγκρίθηκε, χρηματοδοτήθηκε και άρχισε να υλοποιείται η ανακατασκευή του Παλαιού Πρωτοδικείου με σκοπό τη χρήση του ως Ειρηνοδικείο, το οποίο, όμως, ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Επίσης, τονίστηκε το ζήτημα της υποβάθμισης του θεσμού της "νομικής βοήθειας", ενός θεσμού που συμβάλλει στην απρόσκοπτη προσφυγή των οικονομικά αδύναμων πολιτών στην Δικαιοσύνη, αφού η καθυστέρηση στην πληρωμή των δικηγορικών αμοιβών και των δικαστικών εξόδων έχει πλέον υπερβεί κάθε όριο, ξεπερνώντας σε εκατοντάδες περιπτώσεις ακόμα και την 3ετία, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των δικηγόρων προς το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τέλος, ένα κρίσιμο ζήτημα που αναδείχθηκε είναι και η ενίσχυση που διεκδικούν οι δικηγόροι από τον ΟΑΕΔ με σκοπό την άμεση επιδότηση των ασθενέστερων οικονομικά συναδέλφων μας με εισοδηματικά κριτήρια, από κεφάλαια που έχουν σχηματιστεί με δικές τους εισφορές την τελευταία 10ετία.

Το αίτημα για «Δικαιοσύνη παντού» ξενικά και καταλήγει στον θεσμό της Δικαιοσύνης. Γι' αυτό δεσμευόμαστε για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου μεταρρυθμιστικού πλαισίου, για την ποιοτική βελτίωση της απονομής της Δικαιοσύνης. Χρειαζόμαστε άμεσα έναν Δικαστικό Χάρτη αποτύπωσης των προβλημάτων, για να αντιμετωπίσουμε την υποστελέχωση θέσεων δικαστών, των δικαστικών υπαλλήλων και την έλλειψη των κτιριακών υποδομών, ενώ αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η ανάπτυξη των έργων της «Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης», που ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έθεσε σε λειτουργία το 2019, ενώ οφείλουμε να προωθήσουμε μέτρα στήριξης των νέων δικηγόρων και των γυναικών δικηγόρων.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

tsirkas foto1

Κοινοβουλευτικό έργο

logo-parallhlogramo

271717716 327389226058468 3944413281987846258 n

neolaiasyriza2

δικαιοσύνη-παντου-768x336

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

synthesis2

Free business joomla templates