Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΔελτία ΤύπουΔήλωση Βασίλη Τσίρκα, υποψήφιου βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Άρτα.

Δήλωση Βασίλη Τσίρκα, υποψήφιου βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Άρτα.

Read 318 times

Η χθεσινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Άρτα έχει μία και μόνο θετική πλευρά. Είναι η τελευταία του στον Νομό μας ως πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που δεν κατάφερε να υλοποιήσει τα μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο νομός μας, πολλά από τα οποία μάλιστα δρομολογήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τα δημόσια ταμεία τα προηγούμενα χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.


Η απερχόμενη κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν διαθέτει ούτε σχέδιο, ούτε έχει την πολιτική βούληση να πάρει αποφάσεις που θα αντιμετωπίζουν και τις περιφερειακές και τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες. Καμία μέριμνα από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ δεν υπήρξε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός. Καμία πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστεί η κοινωνική και οικονομική ξηρασία, το δημογραφικό πρόβλημα, η εγκατάλειψη της ευρύτερης περιοχής, η περιθωριοποίηση των πανεπιστημιακών σχολών της Άρτας.
Συνιστά, όμως, κοροϊδία προς τους πολίτες της Άρτας, ο απερχόμενος πρωθυπουργός να αναφέρεται σε έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως η Αναπαλαίωση του Παλαιού Δημαρχείου και η Αξιοποίηση του Ξενία. Το τελευταίο από αυτά μάλιστα έχει δρομολογηθεί και χρηματοδοτηθεί εδώ και χρόνια και διαρκώς υπονομεύεται. Θα περίμενε κανείς από τον απερχόμενο πρωθυπουργό να μας πει τι σχεδίασε αυτός και η κυβέρνησή του για την Άρτα.
Μίλησε, επίσης, για δήθεν «έκρηξη των επενδύσεων στην Ήπειρο», την ώρα που ο νομός μας βιώνει την πλήρη εγκατάλειψη σε όλες του τις πτυχές.
Μίλησε για «δήθεν τουρισμό στην Ήπειρο» την ώρα που ο νομός μας είναι από τους τελευταίους σε επισκεψιμότητα.
Δεν μίλησε καθόλου για τον πρωτογενή τομέα, για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, για την αναγκαιότητα στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τις ιδιαιτερότητες του νομού μας με τον πλούσιο ορεινό όγκο, για τα αρδευτικά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Ενώ απέφυγε σκόπιμα να μιλήσει με συγκεκριμένους αριθμούς σχετικά με τα κονδύλια που διατέθηκαν από την κυβέρνησή του στον νομό της Άρτας. Την ώρα μάλιστα που είναι γνωστό ότι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διατέθηκαν στον νομό μας πάνω από 150 εκατ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά η ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού και η ανακατασκευή της Γέφυρα Πλάκας.
Πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια επιτελικής αδράνειας για να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμη μέχρι σήμερα σημαντικά έργα υποδομών που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η βελτίωση του οδικού άξονα Αθαμάνιο – Θεοδώριανα, Καταρράκτης – Βουργαρέλι, το Ορεινό Πάρκο Δραστηριοτήτων.
Ο κ. Μητσοτάκης και από την Άρτα επιδόθηκε για μια ακόμη φορά σε γενικόλογες εξαγγελίες, την ώρα που ο νομός της Άρτας παραμένει με σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές.
Οι πολίτες της Άρτας τίμησαν με την ψήφο τους τον συμπατριώτη τους Αλέξη Τσίπρα τόσο το 2015 όσο και το 2019. Ως πρωθυπουργός στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας, τίμησε την εμπιστοσύνη τους και η Άρτα άρχισε να μπαίνει στο επίκεντρο του σχεδιασμού της κεντρικής διοίκησης για έργα υποδομών και ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλα τα πεδία, ώστε να αρχίσει να βγαίνει σταδιακά από το περιθώριο.
Γι’ αυτό αλλά και γιατί ο λαός της Άρτας έζησε στο πετσί του την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, τις αποτυχημένες πολιτικές του κ. Μητσοτάκη, θα στείλει για μια ακόμη φορά ισχυρό μήνυμα αλλαγής και θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα την πρωτιά στην Άρτα. Γι’ αυτό ας μην ανησυχεί ο κ. Μητσοτάκης για τους συμπατριώτες του Αλέξη Τσίπρα. Τον γνωρίζουν, τον εμπιστεύονται, είναι ένας από εμάς. Και η αδιαμεσολάβητη επαφή του με την κοινωνία της Άρτας φάνηκε ξεκάθαρα στη συγκλονιστική υποδοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την προηγούμενη εβδομάδα.
Και στις 21 Μαΐου ο λαός θα ανοίξει τον δρόμο σε μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

tsirkas foto1

Κοινοβουλευτικό έργο

logo-parallhlogramo

271717716 327389226058468 3944413281987846258 n

neolaiasyriza2

δικαιοσύνη-παντου-768x336

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

synthesis2

Free business joomla templates