Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΔελτία ΤύπουΔΤ:Συνάντηση στην ΔΕΥΑ Άρτας

ΔΤ:Συνάντηση στην ΔΕΥΑ Άρτας

Read 314 times

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Δ.Ε.Υ.Α. Άρτας πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βασίλης Τσίρκας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής Βασίλειος Κρανιώτης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Τριανταφυλλάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φάνης Λάιος και η Αντιπρόεδρος Ευαγγελία Τσατσαρώνη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης της ΝΔ που στην πραγματικότητα ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Ειδικότερα τονίστηκε ότι είναι αντισυνταγματικό και παράνομο μια Ρυθμιστική Αρχή να υποκαταστήσει τον δημόσιο έλεγχο που απαιτεί η σχετική συνταγματική πρόβλεψη αλλά και η σχετική νομολογία του ΣτΕ. Και αυτό επειδή το νερό δεν είναι εμπορικό αλλά κοινωνικό αγαθό και δεν ανήκει στη σφαίρα της αγοράς.

Με την επιχειρούμενη καταστρατήγηση των σχετικών συνταγματικών προβλέψεων ανατρέπεται πλήρως το υφιστάμενο καθεστώς λειτουργίας των φορέων παροχής υπηρεσιών ύδατος. Αυτό ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών τους εκτός περιβάλλοντος αγοράς και ανταγωνισμού και υπό όρους δημόσιας υπηρεσίας, δηλαδή με ασφάλεια, καθολικότητα, υψηλή ποιότητα και προσιτή τιμή.

Από όλους τους παρευρισκόμενους επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να μην απωλέσει το κράτος τη δυνατότητα διαμόρφωσης υδατικής πολιτικής και σε κάθε περίπτωση να παραμείνει το νερό υπό δημόσιο έλεγχο και άμεση κρατική εποπτεία.

Επίσης, τονίστηκε από την πλευρά της Διεύθυνσης και των εργαζομένων το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και της γενικότερης κατεύθυνσης που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση που οδηγεί ουσιαστικά στην απαξίωση των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και της αφαίρεσης αρμοδιοτήτων.

Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη καταστατική αρχή ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού. Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται ότι την επομένη των εκλογών θα ακυρώσει πλήρως το σχέδιο ιδιωτικοποίησης σε όλες του τις πτυχές. Οι υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο, οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος θα στηριχθούν επαρκώς απέναντι στη μεγάλη πρόκληση του ενεργειακού κόστους και της πράσινης μετάβασης και η εποπτεία των παρόχων θα επιστρέψει εκεί όπου ανήκει: στον άμεσο έλεγχο του κράτους.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

tsirkas foto1

Κοινοβουλευτικό έργο

logo-parallhlogramo

271717716 327389226058468 3944413281987846258 n

neolaiasyriza2

δικαιοσύνη-παντου-768x336

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

synthesis2

Free business joomla templates