Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΔελτία ΤύπουΒασίλης Τσίρκας: Κλείνουμε μια μεγάλη πληγή

Βασίλης Τσίρκας: Κλείνουμε μια μεγάλη πληγή

Read 22 times

Δήλωση του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» για τα εγγειοβελτιωτικά έργα στην περιοχή μας.

 

 

 

 

Το θέμα των εγγειοβελτιωτικών έργων στην περιοχή μας ήταν για πολλά χρόνια μια μεγάλη πληγή. Όλες οι πλευρές μιλούσαν για την αναγκαιότητα των έργων αυτών, οι παρεμβάσεις όμως που είχαν γίνει ήταν ελλιπείς και αποσπασματικές.

Η σημερινή Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών, με τη συμβολή των εμπλεκομένων φορέων, με σωστό σχεδιασμό και μακροπρόθεσμη στόχευση, έχουν βάλει σε τροχιά υλοποίησης και ολοκλήρωσης τις σημαντικές αυτές παρεμβάσεις. Τα εγγειοβελτιωτικά έργα της πεδιάδας Άρτας και της πεδιάδας Πέτα - Κομποτίου έχουν ενταχθεί και αυτά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιούνται. Μάλιστα η χρηματοδότηση αυτών των αρδευτικών έργων ενισχύθηκε αυτή την τετραετία με επιπλέον πιστώσεις από το ΠΔΕ. Ήδη από τον σχεδιασμό του ΠΔΕ του 2016 προγραμματίστηκαν και βαίνουν προς ολοκλήρωση οι νέες εργασίες για την πλήρη λειτουργία των αρδευτικών δικτύων Πέτα - Κομπότι και πεδιάδας Άρτας.

Ταυτόχρονα έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία για την επικαιροποίηση, βελτίωση και συμπλήρωση υπαρχουσών μελετών για την ωρίμανση και δημοπράτηση νέων εγγειοβελτιωτικών έργων στις εν λόγω περιοχές.

Θεωρώ ότι τα συγκεκριμένα έργα, που αποτελούσαν πάγιο και πρωταρχικό αίτημα του αγροτικού κόσμου της περιοχής μας, συνδέονται άμεσα με την παραγωγική ανασυγκρότηση και θα δώσουν ουσιαστική ώθηση στον πρωτογενή τομέα. Θέλουμε όμως και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε την επέκταση αυτών των έργων και να στηρίξουμε, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, με κάθε τρόπο την παραγωγή και την αγροτική οικονομία.

Ο κάμπος της Άρτας αποτελεί ένα κεφάλαιο φυσικού πλούτου, το οποίο καλούμαστε να μετατρέψουμε σε ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας λαμβάνοντας υπόψη τις γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες και δυνατότητες, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates