This Louisiana Environment Homework Help describes one of the challenges that the American Indians and white settlers faced.... Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΔελτία ΤύπουΒασίλης Τσίρκας: Ιστορική δημοκρατική τομή η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Βασίλης Τσίρκας: Ιστορική δημοκρατική τομή η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Read http://embutidoselpipi.com/?dissertation-on-motivation-at-works must have both a firm grasp of the language in which they write and the subject area around which their work centers. They write documents, journal articles, and instruction manuals. Technical writers are essential in a number of fields, but the largest job concentration for technical writers is in the engineering and computer areas. 107 times

go to link - work with our scholars to receive the top-notch report following the requirements Proofreading and editing help from best writers. 100% Ομιλία πραγματοποίησε στην Ολομέλεια της Βουλής, την Πέμπτη 12/7/2018, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης».

Whenever you need help in doing assignment homework or you are worried thinking, Can someone do my assignments for college", you can certainly get assignment writing help from us. If you have to do an assignment that you are not able to complete on time, you can simply ask us, http://www.ankara3dreklam.com/write-my-dissertation-methodology/ for me.  

Courseworktutors http://qalyanapp.com/uk-dissertation-writing-services/ provides students with excellent homework solutions. It is a service created to help to account students complete their homework without any hassle. Not only that but these services are suitable for any accounting student from any university located in any country.  

 

Αρχικά ο κ. Τσίρκας επισήμανε πως το εν λόγω σχέδιο νόμου «αποτελεί μια βαθιά και ουσιαστική μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανοίγοντας τον δρόμο σε μια δημοκρατική, ριζική και πολιτική τομή», για να προσθέσει ότι: «Η νέα εποχή για τη χώρα μας θα συνοδεύεται από ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης, όπου κεντρικό ρόλο θα κατέχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και το νομοσχέδιο αυτό έρχεται σε μια συγκυρία όπου η Κυβέρνηση στήριξε πολύπλευρα την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Στη συνέχεια ο βουλευτής Άρτας μίλησε για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, σημειώνοντας πως: «Ήταν χρόνιο αίτημα του προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου απέναντι στην ιδιοκτησιακή λογική για το Κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα. Με την απλή αναλογική εξασφαλίζονται και προστατεύονται η αρχή της αντιπροσωπευτικότητας, όπως και αυτή της ισότητας της ψήφου.

Η εφαρμογή της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα βάλει ένα τέλος στον παραλογισμό του ισχύοντος καλπονοθευτικού συστήματος, όπου η παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου ή περιφερειάρχη λαμβάνει το 60% των εδρών, ανεξάρτητα από το ποσοστό που έλαβε στον πρώτο γύρο των εκλογών. Αυτή η τεχνητή πλειοψηφία που παραβιάζει τις δημοκρατικές αρχές και υποτιμάει τη βούληση των πολιτών νοθεύοντάς την, δεν διαθέτει τη θεμελιώδη νομιμοποίηση που απαιτεί η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Επιπλέον ο Βασίλης Τσίρκας τόνισε πως σκοπός της Κυβέρνησης είναι όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως να μπορούν ισότιμα να συμμετέχουν στην Αυτοδιοίκηση. «Εσείς θέλετε την Τοπική Αυτοδιοίκηση όμηρο μικροκομματικών συμφερόντων για την ανάπτυξη πελατειακών δικτύων και εξαρτήσεων. Ρωτήσατε τους πολίτες πως αντιλαμβάνονται τις έννοιες της συμμετοχής, της συναπόφασης, της διεκδίκησης επιμέρους τοπικών αιτημάτων; Εμείς θέλουμε οι νέοι άνθρωποι, οι δραστήριοι άντρες και γυναίκες αυτού του τόπου να μπορούν ισότιμα να συμβάλλουν για να ορθοποδήσει η χώρα», είπε σχετικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίρκας αναφέρθηκε στη θεσμική αλλαγή της κατηγοριοποίησης των δήμων: «Ο πληθυσμός, ο βαθμός αστικοποίησης, οι γεωοικονομικές και γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες, στοχεύουν στη δικαιότερη νομοθετική, διοικητική και δημοσιονομική αντιμετώπιση των δήμων. Πρόκειται για ένα σοβαρό βήμα τόσο για την άρση των αδικιών, ιδιαίτερα σε βάρος των μειονεκτικών δήμων, όσο και για την παράλληλη και ισομερή ανάπτυξη των όμοιων δήμων σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση που γίνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Ο “Κλεισθένης” αποτελεί μια βαθιά δημοκρατική μεταρρυθμιστική τομή και ένα πρώτο βήμα που δημιουργεί τις προϋποθέσεις ουσιαστικής αλλαγής και αποτύπωσης της κοινωνικής απαίτησης για ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας, της συμμετοχής των πολιτών, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης».

dissociative identity disorder research papers https://cheapdissertationwriting.com/about/ papers writing service buy a cheap paper Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:

 

Help Writing Dissertation Literature Review - Put aside your concerns, place your task here and get your professional project in a few days put out a little time and money Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας:  

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Το σχέδιο νόμου που συζητάμε σήμερα αποτελεί μια βαθιά και ουσιαστική μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανοίγοντας τον δρόμο σε μια δημοκρατική, ριζική και πολιτική τομή.

Μετά από 8 χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής η χώρα οδηγείται έξω από το μνημονιακό καθεστώς της επιτροπείας.

Τώρα έχουμε την ιστορική ευθύνη να απελευθερωθούμε από τα δεσμά και τις παθογένειες του παρελθόντος, ώστε να μην βρεθούμε ποτέ ξανά στη δίνη της λιτότητας και της απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας.

Ήρθε η ώρα να ασκήσουμε πολιτικές προς όφελος των πολλών ανοίγοντας τον δρόμο για προοδευτικές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία, και μεγάλες θεσμικές τομές που χρειάζεται αυτός ο τόπος.

Η νέα εποχή για τη χώρα μας θα συνοδεύεται από ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης, όπου κεντρικό ρόλο θα κατέχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Και το νομοσχέδιο αυτό έρχεται σε μια συγκυρία όπου η Κυβέρνηση στήριξε πολύπλευρα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Να σας θυμίσω το πολυνομοσχέδιο του 2017, το οποίο περιλάμβανε κι αυτό ώριμα θεσμικά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως για παράδειγμα τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης.

Να σας θυμίσω επίσης τις οικονομικές ενισχύσεις προς τους ΟΤΑ που πολλαπλασιάστηκαν από το 2016. Την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά περίπου 5%. Τα ειδικά προγράμματα χρηματοδότησης (ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ). Την εισαγωγή περισσότερων αντικειμενικών κριτηρίων για τις ενισχύσεις.

Ακόμα, τις ενισχυμένες έκτακτες ενισχύσεις για μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους.

Καθώς και την επαναφορά των επενδυτικών ΚΑΠ στις Περιφέρειες από το 2017 μέχρι σήμερα με πάνω από 80 εκατ. ευρώ.

Αυτές οι παρεμβάσεις δεν ήταν δεδομένες αλλά ήταν απόρροια δουλειάς και συνομιλιών με την Αυτοδιοίκηση χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις.Μέσα σε αυτό το περιβάλλον εισάγεται ο Κλεισθένης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά με βάση τα οποία έγινε η κατηγοριοποίηση, όπως ο πληθυσμός, ο βαθμός αστικοποίησης, οι γεωοικονομικές και γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες στοχεύουν στη δικαιότερη νομοθετική, διοικητική και δημοσιονομική αντιμετώπιση των δήμων.

Πρόκειται για ένα σοβαρό βήμα τόσο για την άρση των αδικιών, ιδιαίτερα σε βάρος των μειονεκτικών δήμων, όσο και για την παράλληλη και ισομερή ανάπτυξη των όμοιων δήμων σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση που γίνεται.

Σε συνέχεια του ήδη ψηφισθέντος νόμου για την απλή αναλογική στις εθνικές εκλογές, θεσπίζεται με το παρόν νομοσχέδιο η απλή αναλογική και στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού.

Η αλλαγή αυτή φανερώνει την πρόθεσή μας για αναβάθμιση της ποιότητας της δημοκρατίας και την άρση των στρεβλώσεων στην εκπροσώπηση που δημιουργούσε το προηγούμενο σύστημα.  

Η απλή αναλογική ήταν χρόνιο αίτημα του προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου απέναντι στην ιδιοκτησιακή λογική για το Κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα. Με την απλή αναλογική εξασφαλίζονται και προστατεύονται η αρχή της αντιπροσωπευτικότητας, όπως και αυτή της ισότητας της ψήφου.

Η εφαρμογή της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα βάλει ένα τέλος στον παραλογισμό του ισχύοντος καλπονοθευτικού συστήματος, όπου η παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου ή περιφερειάρχη λαμβάνει το 60% των εδρών, ανεξάρτητα από το ποσοστό που έλαβε στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Αυτή η τεχνητή πλειοψηφία που παραβιάζει τις δημοκρατικές αρχές και υποτιμάει τη βούληση των πολιτών νοθεύοντάς την, δεν διαθέτει τη θεμελιώδη νομιμοποίηση που απαιτεί η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δίνεται λοιπόν ο απαιτούμενος χώρος, ώστε να απελευθερωθούν πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις σε τοπικό επίπεδο, οι οποίες θα δηλώσουν ενεργά την παρουσία τους και θα αποκτήσουν διακριτό πολιτικό ρόλο.

Εσείς θέλετε την Τοπική Αυτοδιοίκηση όμηρο μικροκομματικών συμφερόντων για την ανάπτυξη πελατειακών δικτύων και εξαρτήσεων. Ρωτήσατε τους πολίτες πως αντιλαμβάνονται τις έννοιες της συμμετοχής, της συναπόφασης, της διεκδίκησης επιμέρους τοπικών αιτημάτων; Εμείς θέλουμε οι νέοι άνθρωποι, οι δραστήριοι άντρες και γυναίκες αυτού του τόπου να μπορούν ισότιμα να συμβάλλουν για να ορθοποδήσει αυτή η χώρα.

Η δημοκρατικότητα του συστήματος της απλής αναλογικής αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι προϋποθέτει τις συνεργασίες, τις συναινέσεις και τις προγραμματικές συγκλίσεις.

Ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο, η φύση των περισσότερων προβλημάτων αφήνει μεγάλα περιθώρια για συνεννόηση και συναίνεση.

Είναι το πρώτο βήμα μιας νέας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στο πλαίσιο που επέτρεπε η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αλλά και το συνταγματικό πλαίσιο. Γι’ αυτό τα ζητήματα εκχώρησης περισσότερων αρμοδιοτήτων θα ανοίξουν με τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.   

Ο Κλεισθένης αποτελεί ένα πρώτο βήμα που δημιουργεί τις προϋποθέσεις ουσιαστικής αλλαγής και αποτύπωσης της κοινωνικής απαίτησης για ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας, της συμμετοχής των πολιτών, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates