Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΔελτία ΤύπουΧαιρετισμός του Βασίλη Τσίρκα στην εκδήλωση του 1ου Ε.Κ. Άρτας με θέμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. – Διάχυση Αποτελεσμάτων στην Κοινωνία»

Τοποθέτηση του Βασίλη Τσίρκα στη σύσκεψη με θέμα «Πρόσβαση και συνδεσιμότητα μεταφορών»

Read 61 times


Τοποθέτηση του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Άρτα με θέμα «Πρόσβαση και συνδεσιμότητα μεταφορών».

 

 

 

 

Με μεγάλη μου χαρά καλωσορίζω στην περιοχή μας τους εκπροσώπους της  Επιτροπής Μεταφορών και Υποδομών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και τους Υπουργούς της Κυβέρνησης. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μια καλή ευκαιρία για όλους μας να ανταλλάξουμε απόψεις για την υφιστάμενη κατάσταση και τις ανάγκες σε υποδομές μεταφορών στην περιοχή.
 
Στον τομέα των μεταφορών και των υποδομών έχει σημειωθεί στην Άρτα αλλά και γενικότερα στην περιοχή της Ηπείρου σημαντική πρόοδος τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται πραγματικά για έργα που αναβαθμίζουν την Ήπειρο, την βγάζουν από την απομόνωση και δημιουργούν βάσιμες προοπτικές ανάπτυξης.

Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις σε δίκτυα και υποδομές είναι σημαντική συνιστώσα της ευρωπαϊκής στρατηγικής για τον τομέα των μεταφορών, δεδομένου ότι συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής, αποφέροντας άμεσα οφέλη στους πολίτες.

Όλα αυτά αποτελούν επιμέρους κομμάτια μια μεγάλης συζήτησης που αφορά το μέλλον της Ευρώπης, μια συζήτηση επίκαιρη που ήδη έχει ξεκινήσει. Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο φτωχές περιοχές της χώρας μας, αλλά και της Ευρώπης και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά της Κυβέρνησης για τη στήριξη των έργων υποδομής.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού, ένα έργο πνοής για όλη την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στον ελληνικό λαό, ανοίγει τον δρόμο για την τόνωση του τουριστικού προϊόντος, την αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα και του τομέα της μεταποίησης. Αλλάζουν επίσης και τα δεδομένα σχετικά με την πρόσβαση στον δυναμικό τομέα του τουρισμού. Σε μια  συγκυρία που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η χώρα αναμένεται να καταγράψει ρεκόρ αφίξεων τουριστών, η Ήπειρος και η Άρτα διεκδικούν και ήδη απολαμβάνουν μερίδιο από μια αγορά στην οποία μέχρι πρότινος δεν είχαν πρόσβαση.

Δεν αρκεί, ωστόσο, μόνο αυτό. Νομίζω ότι όλοι μαζί, οι τοπικές αρχές και η Κυβέρνηση οφείλουμε να σχεδιάσουμε από κοινού επιπλέον έργα υποδομής, μικρά ή μεγάλα.

Έχουμε έναν πολύ μεγάλο ορεινό όγκο στην περιοχή που βρισκόμαστε σήμερα και θα ήθελα να τονίσω ότι η  Ευρώπη συνολικά πρέπει να βάλει στο επίκεντρο των συζητήσεων και των επιλογών της το κριτήριο της ορεινότητας  των περιοχών, που εκ των πραγμάτων παρουσιάζουν ιδιομορφίες και ιδιαιτερότητες. Είναι μια πολύ ιδιόμορφη περιοχή η Ήπειρος και ειδικά η Άρτα και μετά από πολλά χρόνια χρηματοδοτούνται και προωθούνται μικρά τοπικά έργα, τα οποία, σε συνδυασμό με μεγαλύτερες παρεμβάσεις μπορούν να δώσουν ένα διαφορετικό μέλλον στην περιοχή μας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντική η πρωτοβουλία αυτή από την πλευρά των Ευρωβουλευτών. Η επίσκεψή σας αυτή σε μια στιγμή που η Ελλάδα δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα. Την ώρα που η χώρα βγαίνει από την οκταετή μνημονιακή επιτροπεία και η οικονομία ανακάμπτει είναι η καλύτερη ευκαιρία να συζητήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης, για την καταπολέμηση των ανισοτήτων. Μακριά από τις  προηγούμενες πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα μας σε λάθος επιλογές, στην κρίση και τα μνημόνια.

Τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα. Το νομοθετικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο για την πολιτική μεταφορών μετά το 2020 πρέπει να συμπεριλάβει την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και της Άρτας με έργα υποδομών και προσβασιμότητας που θα αφήνουν ισχυρό το αποτύπωμα για την καταπολέμηση των περιφερειακών ανισοτήτων.

Να στείλουμε από την Άρτα ένα διαφορετικό μήνυμα για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη του μέλλοντος.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates