Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΔελτία ΤύπουΧαιρετισμός του Βασίλη Τσίρκα στην εκδήλωση του 1ου Ε.Κ. Άρτας με θέμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. – Διάχυση Αποτελεσμάτων στην Κοινωνία»

Χαιρετισμός του Βασίλη Τσίρκα στην εκδήλωση του 1ου Ε.Κ. Άρτας με θέμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. – Διάχυση Αποτελεσμάτων στην Κοινωνία»

Read 11 times

Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να παρευρεθώ στη σημερινή εκδήλωση 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Άρτας με θέμα τη λειτουργία, τις δυνατότητες και τις προοπτικές αποκατάστασης που προσφέρουν τα Επαγγελματικά Λύκεια. Τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν αποφασιστικά στην αναλυτική ενημέρωση των μαθητών για τις διεξόδους που δίνει η Επαγγελματική Εκπαίδευση.

 

 

 

Τα προηγούμενα χρόνια η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση είχε υποστεί σημαντική υποβάθμιση και απαξίωση από τις αποσπασματικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν στον τομέα αυτό. Η σημερινή κυβέρνηση, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ουσιαστική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα.

Μετά από την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των ΕΠΑΛ μέσω της επαναφοράς των 2500 απολυμένων εκπαιδευτικών και την επαναλειτουργία όλων των καταργημένων ειδικοτήτων και τομέων, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην επεξεργασία ενός Στρατηγικού Σχεδιασμού για την ΕΕΚ και τη Μαθητεία.

Σκοπός του σχεδιασμού αυτού είναι η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης, η ολιστική θεώρηση του συστήματός της, η ενίσχυση του κοινωνικού της ρόλου και η σύνδεσή της με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας.

Αυτούς ακριβώς τους στόχους έρχεται να ενισχύσει και να διευρύνει και η νέα δράση «Μια νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» που εφαρμόστηκε φέτος πιλοτικά και την επόμενη χρονιά θα γενικευθεί σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει καινοτόμες δράσεις και διαδικασίες που εκσυγχρονίζουν τα Επαγγελματικά Λύκεια προωθούν την εξωστρέφειά τους.

Θέλουμε τα ΕΠΑΛ να μετατραπούν σε μια ισότιμη επιλογή με τα Γενικά Λύκεια, ώστε οι μαθητές να παίρνουν τις αποφάσεις τους με βάση τις ατομικές τους ανάγκες, κλίσεις και δεξιότητες και να απαλείψουμε την ύπαρξη σχολείων και μαθητών δύο ταχυτήτων.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για την παρουσία πολλών μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στη σημερινή εκδήλωση. Ελπίζω να λυθούν όλες οι απορίες και να αποκτήσουμε μια λεπτομερή εικόνα για τη λειτουργία των ΕΠΑΛ.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates