Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΔελτία ΤύπουΒασίλης Τσίρκας: Η ανασυγκρότηση της περιοχής να μην καταστεί προϊόν φθηνής πολιτικής εκμετάλλευσης

Δήλωση του Βασίλη Τσίρκα για το Open Mall

Read 102 times

enter Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε δήλωση στην εφημερίδα «Ηχώ της Άρτας» για το Open Mall.

http://perfectperceptionmedia.com/compare-and-contrast-essay-help/  

 

 

source  

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσίρκα:

Σε μια ευνοϊκή συγκυρία για τη χώρα που τελειώνει οριστικά ο φαύλος κύκλος των μνημονίων και μπαίνουμε δυναμικά σε μια φάση με νέες αναπτυξιακές δυνατότητες, το μέλλον του τόπου μας σε αυτό το νέο περιβάλλον προδιαγράφεται διαφορετικό, εάν αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Η παράδοση της Ιονίας Οδού, ένα έργο πνοής για όλη την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα που η Κυβέρνηση ολοκλήρωσε μέσα σε δύο χρόνια και το παρέδωσε στον ελληνικό λαό, ανοίγει τον δρόμο για την τόνωση του τουριστικού προϊόντος και της τοπικής οικονομίας γενικότερα. Οι επισκέπτες μπορούν πλέον γρήγορα και με ασφάλεια να απολαύσουν από κοντά τις ομορφιές του τόπου μας και να περιηγηθούν στο κέντρο της πόλης.

Η υποβολή πρότασης από τον Δήμο Αρταίων σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο για την κατασκευή και λειτουργία Open Mall στην αγορά της πόλης αποτελεί θετικό βήμα για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Άρτας. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα σημαντική προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της πόλης και να συμβάλει στην ανάταξη της τοπικής οικονομίας.

Η λειτουργία Open Mall στην Άρτα προσβλέπει στη συμμετοχή των επιχειρήσεων στο πλαίσιο μιας ενιαίας παρουσίασης του εμπορικού κέντρου και της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

Ταυτόχρονα αποτελεί και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την πληροφόρηση και προβολή των τοπικών προϊόντων και της ιστορίας της πόλης. Ο σχεδιασμός θα πρέπει να συνδυάζει την ανάδειξη των στοιχείων της Άρτας, που αποτελούν την ταυτότητά της, και να αποτυπώνει αισθητικά τη διαδρομή της μέσα στον χρόνο. Η αύξηση της εμπορικής κίνησης στο κέντρο μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη, ώστε και άλλες γωνιές της Άρτας να αποκτήσουν ζωή και κίνηση.

Η πρόταση αυτή σε συνδυασμό με παράπλευρες παρεμβάσεις σε ολόκληρη την πόλη θα συμβάλει στην ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας της περιοχής, τη σύνδεση των παραδοσιακών εμπορικών δρόμων της πόλης με την πολιτιστική κληρονομιά της αλλά και τα σημεία αναφοράς της ευρύτερης περιοχής. Η αύξηση της επισκεψιμότητας θα δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για την Άρτα.

Σε αυτό το πλαίσιο τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία έχουν διαρθρωθεί ακριβώς με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπηρετήσουν το όραμα για Δίκαιη και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Χρειάζεται συντονισμός και συνέργειες, ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να καταστεί εφικτή μια ανάπτυξη όχι ευκαιριακή αλλά που θα έχει βάθος χρόνου, με στρατηγικό σχεδιασμό και θα αφορά το σύνολο της κοινωνίας.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates