Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΔελτία ΤύπουΜήνυμα του Βασίλη Τσίρκα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δήλωση του Βασίλη Τσίρκα για τα εγκαίνια των γραφείων του ΟΑΕΔ - ΚΠΑ

Read 186 times

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε δήλωση στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος της Άρτας» για τα εγκαίνια των γραφείων του ΟΑΕΔ - ΚΠΑ στην Άρτα.

 

 Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσίρκα:

Εγκαινιάστηκαν τα γραφεία του ΟΑΕΔ – ΚΠΑ σε νέα διεύθυνση, στο κέντρο της πόλης και σε ιδιόκτητο κτίριο του Οργανισμού, με ό, τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την εξοικονόμηση πόρων από τα μισθώματα για τη στέγαση των υπηρεσιών αυτών.

Τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης αποτελούν μια οργανωτική καινοτομία, με την οποία αναβαθμίζεται η εξυπηρέτηση του ανέργου και της επιχείρησης, με την προσφορά υπηρεσιών για την προώθηση στην απασχόληση και για την ασφάλιση, σε ενιαία σημεία εξυπηρέτησης μιας στάσης. Για εμάς οι δομές αυτές αποτελούν εργαλείο που θέλουμε να είναι χρήσιμο στους πολίτες και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Οι βασικές υπηρεσίες που προσφέρουν και η εξατομικευμένη προσέγγιση έχουν συμβουλευτικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Η διαχείριση και η εφαρμογή προγραμμάτων στο πλαίσιο των πολιτικών απασχόλησης, καθώς και η παροχή επιδομάτων κοινωνικής προστασίας, αποτελούν βασικό στόχο της δομής, ώστε οι υπηρεσίες να παρέχονται ταχύτερα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στους πολίτες.

Σήμερα βρισκόμαστε σχεδόν τρία χρόνια μετά την εντολή διακυβέρνησης που μας έδωσε ο ελληνικός λαός και έχουμε καταφέρει να μειώσουμε την ανεργία περισσότερο από 5 ποσοστιαίες μονάδες και όλοι οι δείκτες και οι προβλέψεις δείχνουν ότι κινούμαστε σε τροχιά καταπολέμησης της ανεργίας. Ωστόσο το υψηλό ποσοστό του 21% στο οποίο ανέρχεται σήμερα η ανεργία δεν μας δίνει περιθώρια ανάπαυσης και πανηγυρισμών.

Η πολιτική που ακολουθούμε και εφαρμόζουμε, που έχει ως στόχο την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία, δείχνει ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση, ώστε η οικονομία της χώρας να βρει τον δρόμο της και να σταθούμε όρθιοι μόνοι μας μετά το καλοκαίρι του 2018.

Οι δράσεις και τα προγράμματα που διεξάγει το Υπουργείο Εργασίας και μέσω του ΟΑΕΔ- ΚΠΑ, σε συνδυασμό με τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και την αύξηση των επενδύσεων ανοίγουν συνεχώς νέες θέσεις εργασίας και δημιουργούν προοπτικές για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση πάνω σε στέρεες βάσεις και μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο.

Εύχομαι η νέα δομή ΟΑΕΔ - ΚΠΑ στο καινούριο κτίριο που θα στεγαστεί, να συνεισφέρει τα μέγιστα στη μάχη που δίνουμε για τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τους εργαζόμενους.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates