follow url Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΔελτία ΤύπουΧαιρετισμός του Βασίλη Τσίρκα στην ημερίδα με θέμα: «Πολιτικές απασχόλησης για νέους και μακροχρόνια ανέργους – Παραγωγική ανασυγκρότηση και κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία»

Χαιρετισμός του Βασίλη Τσίρκα στην ημερίδα με θέμα: «Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας το ΕΣΠΑ από άλλη σκοπιά»

Read 139 times

Buy Infinite Skills - Learning Autodesk Autocad Electrical 2014 cheap Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Οκτώβρη στην Άρτα ενόψει του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου με θέμα «Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας το ΕΣΠΑ από άλλη σκοπιά», με κεντρική ομιλήτρια την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ, κ. Ευγενία Φωτονιάτα, ο κ. Τσίρκας απηύθυνε σύντομη ομιλία και τόνισε τα παρακάτω:

«Η ακριβής και αναλυτική ενημέρωση γύρω από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ αφορά πραγματικά πολλούς φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες.

source site Το ΕΣΠΑ 2014-2020 δίνει πολλές διεξόδους και δυνατότητες και η στοχευμένη αξιοποίησή του μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά στον τομέα των επενδύσεων, στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

 

source url  

enter Τόσο τα Τομεακά όσο και τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα να μεταστραφεί το κλίμα σε επίπεδο οικονομίας και κοινωνίας και δίνουν νέα προοπτική. Τα προγράμματα, για παράδειγμα, που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα ή για του πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έδωσαν ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής.

Ιδιαίτερα η περιοχή μας μπορεί να επωφεληθεί αποφασιστικά από την πλειοψηφία των προσφερόμενων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, με αιχμή του δόρατος εκείνα που αφορούν την Αγροτική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία, καθώς και τις Υποδομές Μεταφορών, το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Στο Πρόγραμμα "Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου" του τομεακού προγράμματος "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 εντάχθηκαν έργα τα οποία αφορούν και τους τέσσερις Δήμους του Nομού της Άρτας.

Με την ένταξη των νέων έργων στο ΕΣΠΑ η Κυβέρνηση θέτει ως πρωταρχικό στόχο την αναβάθμιση των δημόσιων κτηριακών υποδομών με άμεσο προγραμματισμό και ταχεία υλοποίηση. Πρόκειται για μία εξέλιξη που θα αφήσει αναμφίβολα θετικό αποτύπωμα στην καθημερινή ζωή των πολιτών, με καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα αναβαθμίζοντας τόσο την κοινωνία όσο και την τοπική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε με τον πιο αποδοτικό τρόπο τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, ώστε το ΞΕΝΙΑ της Άρτας να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού. Θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο διαδραστικό εκπαιδευτήριο για μικρούς και μεγάλους, σημείο αναφοράς για νέους επιστήμονες απ’ όλη τη χώρα και κέντρο συνάντησης των δημιουργικών ομάδων και πολιτών.

Μέσα στις πραγματικά δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, το ΕΣΠΑ αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία. Αυτό που απαιτείται είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση, ο σωστός σχεδιασμός και ο περιορισμός των γραφειοκρατικών διαδικασιών».

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates