watch Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΔελτία ΤύπουΧαιρετισμός του Βασίλη Τσίρκα στην ημερίδα με θέμα: «Πολιτικές απασχόλησης για νέους και μακροχρόνια ανέργους – Παραγωγική ανασυγκρότηση και κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία»

Χαιρετισμός του Βασίλη Τσίρκα στην ημερίδα με θέμα: «Πολιτικές απασχόλησης για νέους και μακροχρόνια ανέργους – Παραγωγική ανασυγκρότηση και κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία»

Read http://www.vibrantmedia.co.za/en/?brief-essay-application-help 92 times

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτώβρη στην Άρτα ενόψει του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου με θέμα «Πολιτικές απασχόλησης για νέους και μακροχρόνια ανέργους - Παραγωγική ανασυγκρότηση και κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία», με κεντρική ομιλήτρια την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ράνια Αντωνοπούλου, ο κ. Τσίρκας απηύθυνε σύντομη ομιλία και τόνισε τα παρακάτω:

http://www.maison-angelot.fr/?complex-analysis-homework-solutions  

go to site  

follow «Η καταπολέμηση της ανεργίας και η παραγωγική ανασυγκρότηση αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της σημερινής Κυβέρνησης. Οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων δημιούργησαν στρατιές ανέργων. Κυρίως οι νέοι και οι μακροχρόνια άνεργοι βρέθηκαν σε μια κατάσταση απελπιστική και χωρίς διέξοδο.

follow url Τα τελευταία δυόμισι χρόνια γίνεται από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας μια εντατική και συστηματική δουλειά, η οποία έχει φέρει ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, καθώς οι δείκτες ανεργίας παρουσιάζουν πτώση και μάλιστα με τάση προς τα κάτω. Οι δράσεις και τα προγράμματα που διεξάγει το Υπουργείο, σε συνδυασμό με τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και την αύξηση των επενδύσεων, ανοίγουν συνεχώς νέες θέσεις εργασίας και δημιουργούν προοπτικές για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση πάνω σε στέρεες βάσεις και μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο.

here Τα αναβαθμισμένα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα δεν δίνουν απλά μια ανάσα σε χιλιάδες ανέργους άλλα βοηθούν και στην επανασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας. Πρόκειται για προγράμματα που θέτουν τον άνεργο στο επίκεντρο και για πρώτη φορά παρέχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους ωφελούμενους, ενώ η διάρκειά τους επεκτάθηκε στους οκτώ μήνες από τους πέντε που ίσχυε παλαιότερα.

Η περιοχή τα Άρτας, όπου το ζήτημα της ανεργίας έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, βρίσκεται μέσα στον σχεδιασμό του Υπουργείου. Στον Δήμο Αρταίων ολοκληρώθηκε ο Α΄ κύκλος και βρίσκεται σε εξέλιξη ο Β΄ κύκλος του πιλοτικού προγράμματος που αφορά 17 Δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας. Παράλληλα έχουν προσληφθεί και στους 4 Δήμους του Ν. Άρτας άνεργοι στο τρέχον κοινωφελές πρόγραμμα που αφορά 24.251 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης βρίσκεται και ο νέος θεσμός των κέντρων κοινότητας, που λειτουργούν ήδη σε 111 Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων και στον Δήμο Αρταίων, όπου -απ’ όσο γνωρίζω- θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια την ερχόμενη Δευτέρα 23/10. Στόχος των κέντρων αυτών είναι η πολύπλευρη στήριξη των πολιτών, καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους, τα επιδόματα που μπορούν να λάβουν και τις δυνατότητες εργασίας.

Η Κυβέρνηση, λοιπόν, προχωράει αποφασιστικά. Ο στόχος της ουσιαστικής μείωσης της ανεργίας και της αποκατάστασης της λειτουργίας της αγοράς εργασίας θα επιτευχθεί. Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες για να πετύχουμε όλοι μαζί την ανόρθωση της οικονομίας και της κοινωνίας. Σχεδιάζουμε με νέα πλέον δεδομένα την Ελλάδα της μεταμνημονιακής εποχής».

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates