Η νέα Υπουργική Απόφαση, τροποποιεί την προηγούμενη που προέβλεπε την παράταση της αποφοίτησης κατά ένα εξάμηνο και αφορούσε οκτώ Σχολεία στην επικράτεια, μεταξύ των οποίων και το Σχολείο της Άρτας και δίνει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης του διδακτικού έτους τον Ιούνιο του 2016, αφού πρώτα οριστεί από το κάθε σχολείο ο τρόπος αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών.
Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, αφού οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα έγκαιρου προγραμματισμού της ζωής τους και τη συνέχιση των σπουδών τους στην επόμενη βαθμίδα (ΕΠΑΛ, Λύκεια, Σχολές ΟΑΕΔ κλπ), εφόσον το επιθυμούν.
Τηρούμε, λοιπόν, τις δεσμεύσεις μας και συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια, ώστε την επόμενη σχολική χρονιά τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας να μην αντιμετωπίσουν αντίστοιχα προβλήματα, να μη θιγεί η αξιοπιστία του θεσμού και να λειτουργήσουν με πλήρες πρόγραμμα από την έναρξη του σχολικού έτους.





