Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΆρθρα2017Ο αγώνας συνεχίζεται

Ο αγώνας συνεχίζεται

Read 293 times

Το δυσμενές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της περασμένης Κυριακής συνιστά ένα σαφές μήνυμα που οι πολίτες έστειλαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια αντίδραση που μας θέτει επιτακτικά προ των ευθυνών μας. Καθίσταται εμφανές ότι η βελτίωση των οικονομικών δεικτών και τα θετικά μέτρα ελάφρυνσης που αφορούσαν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, δεν πρόλαβαν να αποδώσουν ή δεν επηρέασαν όσο αναμέναμε την καθημερινότητά τους.

 

Του Βασίλη Τσίρκα


Έχει, ωστόσο, μια ιδιαίτερη σημασία ότι το ένα τέταρτο των πολιτών στήριξε την κυβέρνηση και την πολιτική της, η οποία επουλώνει τις πληγές που άφησε η κρίση. Η εμπιστοσύνη του στην ανασυγκρότηση των κοινωνικών και οικονομικών δομών σε όλα τα επίπεδα αποτελεί μια ισχυρή βάση στην προσπάθειά μας να επανακτήσουμε τις δυνάμεις μας. Ο στόχος πάντως κάποιων για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι φανερό ότι δεν επιτεύχθηκε. Η οπισθοδρόμηση που ονειρεύονται και επιχειρούν θα στραφεί εναντίον τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ μέλλον μπροστά του.

Πορευτήκαμε -και πορευόμαστε- στον δρόμο της εντιμότητας και της παραγωγής κοινωνικού έργου με το κεφάλι ψηλά. Και διαχειριστήκαμε με επιτυχία τα πιο δύσκολα και σύνθετα θέματα που άφησαν σε εκκρεμότητα οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν λογαριάσαμε το πολιτικό κόστος. Λογαριάσαμε το συμφέρον της χώρας και τις ανάγκες των Ελλήνων. Δώσαμε μάχες σε όλα τα επίπεδα για να επαναφέρουμε στην πατρίδα μας την ηρεμία και την αξιοπρέπεια που της αξίζει. Και δημιουργήσαμε τις απαραίτητες συνθήκες για να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να ζει με ασφάλεια και να ελπίζει, στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις. Σημειώσαμε μέσα σε τέσσερα χρόνια τεράστια βήματα προς την ανάπτυξη και την πρόοδο, βγαίνοντας από τα τέλματα όπου στέναζε ο τόπος μας, καταδικασμένος από πολιτικές φτώχιας, υποκρισίας και χειραγώγησης.

Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τις προοδευτικές δυνάμεις που συμπορεύονται μαζί μας, δίνει τον «νυν υπέρ πάντων αγώνα» όλο το συντηρητικό κατεστημένο, που αδημονεί να επιστρέψει στην εξουσία και να συνεχίσει τις πρακτικές που οδήγησαν μέχρι εδώ, της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων, της εύνοιας των φίλων και των κολλητών. Επείγονται να εφαρμόσουν τις πιο ακραία νεοφιλελεύθερες συνταγές του ΔΝΤ. Να αρχειοθετήσουν σκάνδαλα και να διαγράψουν τα χρέη τους. Να επιβάλουν πλήρη έλεγχο στη Δικαιοσύνη. Να ιδιωτικοποιήσουν το δημόσιο. Αλλά και να πάρουν πίσω όλα τα θετικά μέτρα, να ξαναδιώξουν τους ανασφάλιστους από το ΕΣΥ, να καθιερώσουν δουλειά χωρίς ωράρια και χωρίς αργίες, να επιβάλουν ένα ασφαλιστικό που θα θερίσει την κοινωνία.

Μπροστά σ’ αυτά τα εφιαλτικά τοπία που καιροφυλακτούν περιμένοντας με αγωνία την επόμενη μέρα, οι πολίτες καλούνται να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες και να συλλογιστούν, χωρίς ερωτηματικά και διλήμματα, το συμφέρον της χώρας και το δικό τους. Η επόμενη μέρα μετά την 7η Ιουλίου δεν μπορεί να είναι άλλη από τη συνέχιση ενός κολοσσιαίου έργου που έβγαλε την Ελλάδα απ’ τη μιζέρια της υποταγής και της καθυστέρησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία θα δώσουν τη μάχη να κερδίσουν στις εθνικές εκλογές με μεγάλα τους όπλα το θετικό έργο που έχει παρουσιάσει και την εντυπωσιακή πορεία ανάκαμψης που έχει διαγράψει από το 2016 μέχρι σήμερα.

Είμαστε βέβαιοι πως οι πολίτες θα αντισταθούν μαζί μας και δε θα παραδώσουν στη λεηλασία που επαγγέλλεται η Δεξιά όσα με τις δικές τους θυσίες κέρδισαν τα τελευταία χρόνια. Στο ερώτημα πρόοδος ή συντήρηση θα επιλέξουν την πρόοδο. Και θα στρατευτούν μαζί στον αγώνα να μη γυρίσει η πατρίδα μας πίσω.

Η Άρτα είναι μεταξύ των περιφερειών που ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε μεγάλο μέρος των δυνάμεών του και βρίσκεται στην πρώτη θέση. Η κοινωνία περιμένει ακόμα πολλά από εμάς, και αυτή ακριβώς την προσδοκία πρέπει να αξιοποιήσουμε πηγαίνοντας προς τις εθνικές εκλογές. Αν αποδώσουμε το έργο της κυβέρνησης στις πραγματικές του διαστάσεις και το αντιπαραβάλουμε με τις πολιτικές που εφάρμοσε η ΝΔ αλλά και με αυτά που ευαγγελίζεται σήμερα, μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν ξανά.

Ο αγώνας για ένα καλύτερο μέλλον πάντα συνεχίζεται.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates