Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΆρθρα2015Ερώτηση για την επαναλειτουργία του 2ου ΙΕΚ Ιωαννίνων

Ερώτηση για την επαναλειτουργία του 2ου ΙΕΚ Ιωαννίνων

Read 1851 times

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την επαναλειτουργία του 2ου ΙΕΚ Ιωαννίνων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Επαναλειτουργία του 2ου ΙΕΚ Ιωαννίνων

-Για τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

 

Στην πόλη των Ιωαννίνων λειτουργούσαν δύο δημόσια ΙΕΚ. Το 2ο ΙΕΚ λειτούργησε από το 1998 έως το 2010 με πληθώρα ειδικοτήτων τις οποίες στήριζε το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο.

Το κλείσιμο του 2ου ΙΕΚ δημιούργησε πολλά προβλήματα σε σπουδαστές οι οποίοι επέλεγαν να παρακολουθήσουν κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα, καθώς πλέον οι θέσεις είναι περιορισμένες. Το αποτέλεσμα των περιορισμένων θέσεων ανά ειδικότητα, οδηγεί τους σπουδαστές στα ιδιωτικά ΙΕΚ, στα οποία αναγκάζονται να πληρώνουν σημαντικά χρηματικά ποσά επιβαρύνοντας ιδιαίτερα τις οικογένειές τους, ενώ, παράλληλα, αποδυναμώνεται η Δημόσια Εκπαίδευση. Η ζήτηση για συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως για παράδειγμα βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, Νοσηλευτικής, Φυσικοθεραπείας, Αρχιμαγείρων chef, Αρτοποιών, και Πληροφορικής, είναι πολύ υψηλή. Το 1ο ΙΕΚ Ιωαννίνων δέχεται σπουδαστές από όλη την Περιφέρεια Ηπείρου, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει περισσότερο την κατάσταση. Αξίζει να αναφέρουμε πως την προηγούμενη χρονιά το 1ο ΙΕΚ είχε περίπου 550 σπουδαστές.

Το 1ο ΙΕΚ Ιωαννίνων αδυνατεί πλέον να στηρίξει νέες ειδικότητες και νέα τμήματα λόγω κορεσμού των κτηριακών εγκαταστάσεων τόσο στα θεωρητικά όσο και στα εργαστηριακά μαθήματα από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο. Το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο που βρίσκεται σε διαφορετικό σχολικό συγκρότημα διαθέτει σειρά εργαστηρίων που θα μπορούσαν να στηρίξουν πολλές ειδικότητες των ΙΕΚ, επίσης στο ίδιο συγκρότημα θα μπορούσαν να διεξαχθούν και τα θεωρητικά μαθήματα αλλά να στεγαστούν και οι διοικητικές υπηρεσίες. Η μετακίνηση των σπουδαστών του ΙΕΚ στα διάφορα σημεία της πόλης για τη διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων είναι αρκετά δύσκολη και αυτό δυσχεραίνει περισσότερο τον αποτελεσματικό έλεγχο. Επίσης ζήτημα αποτελεί και το μεγάλο, σε όγκο, αρχειακό υλικό του 2ου ΙΕΚ που διαχειρίζεται το ΙΕΚ Ιωαννίνων. Τέλος, είναι σκόπιμο να αναφερθεί πως η επανεκκίνηση του 2ου ΙΕΚ δεν απαιτεί επιπλέον δαπάνες καθώς ο απαραίτητος εξοπλισμός υπάρχει ήδη και είναι πλήρως λειτουργικός.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να προτείνει την επαναλειτουργία του 2ου ΙΕΚ Ιωαννίνων.

Οι ερωτώντες βουλευτές

Στέφος Ιωάννης

Μαντάς Χρήστος

Τζούφη Μερόπη

Κάτσης Μάριος

Μπάρκας Κώστας

Τσίρκας Βασίλης

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Φωτογραφίες

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates