Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΟμιλίεςΔευτερολογία του Βασίλη Τσίρκα για τα εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο

Δευτερολογία του Βασίλη Τσίρκα για τα εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο

Read 1802 times

Τοποθέτηση  πραγματοποίησε ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος  του ΣΥΡΙΖΑ (28/07/2016), για την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο για την αναπλήρωση του ΕΚΑΣ.


Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας καθώς και το βίντεο:

 

Άλλο πράγμα η κατάθεση τροπολογιών για την επιβίωση του λαού και άλλο πράγμα οι νυχτερινές τροπολογίες για την εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων.

Η πολιτική των μνημονίων και η επιτροπεία στην οποία σύρθηκε η χώρα με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων οδήγησε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σε φτωχοποίηση και στο περιθώριο. Εμείς πήραμε μια σαφή λαϊκή εντολή τον Σεπτέμβρη και για την οποία δεσμευτήκαμε ενώπιον του ελληνικού λαού. Να υλοποιήσουμε τη δύσκολη συμφωνία στηρίζοντας τους κοινωνικά αδύναμους, σταματώντας την καταστροφή και ανασυγκροτώντας το κράτος και τους θεσμούς του. Πιστοί σε αυτήν την εντολή ο Έλληνας  πρωθυπουργός ανακοίνωσε ήδη χτες δέσμη μέτρων για το κοινωνικό κράτος. Την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την προστασία της εργασίας, την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη στεγαστική πολιτική, την Παιδεία.

Κλείνουμε μία μία τις κοινωνικές πληγές που άνοιξε η διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Η θέσπιση αντισταθμιστικών μέτρων για την περικοπή του ΕΚΑΣ, που άδικα περικόπηκε, αποτελεί σημαντική ζώνη προστασίας για τους πιο αδύναμους από τους κοινωνικά αδύναμους. Και εντάσσεται στη μεγάλη προσπάθεια της Κυβέρνησης της Αριστεράς για να οικοδομήσουμε ένα νέο κοινωνικό κράτος. Ξέρουμε ότι η κοινωνία συνεχίζει σήμερα να αντιμετωπίζει δυσκολίες. Στόχος μας είναι η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, αυτό το κοινωνικό κράτος που ισοπεδώθηκε με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το νέο κοινωνικό κράτος που οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε θα είναι το δικό μας αριστερό αποτύπωμα στη διάρκεια αυτής της διακυβέρνησης.

Χαιρετίζουμε λοιπόν την πρωτοβουλία και την άμεση ανταπόκριση της Κυβέρνησης στην αδήριτη αναγκαιότητα για τη διόρθωση της αδικίας αυτής.  Εμείς προχωράμε με σταθερά βήματα και μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τον ελληνικό λαό.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

tsirkas foto1

Κοινοβουλευτικό έργο

logo-parallhlogramo

271717716 327389226058468 3944413281987846258 n

neolaiasyriza2

δικαιοσύνη-παντου-768x336

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

synthesis2

Free business joomla templates