Print this page

Απαλλαγή

Read 1336 times

Η αποτυχία των Μνημονίων δεν μπορεί να κρυφτεί. Ούτε να εξωραϊστεί με διάφορα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα. Η δικομματική κυβέρνηση εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό και η χώρα βρίσκεται ήδη σε πορεία πολιτικής και οικονομικής παρακμής. Στη σημερινή κυβέρνηση απεικονίζονται όλες οι παθογένειες του σάπιου πολιτικού συστήματος που ρήμαξε τη χώρα και την κοινωνία επί δεκαετίες.

Το κύρος της δικομματικής κυβέρνησης έχει προ πολλού καταρρακωθεί. Σε συνθήκες εκτεταμένης οικονομικής κρίσης έπεσαν οι μάσκες, αναδεικνύοντας το ωμότερο πρόσωπο της εξουσίας, που εδράζεται απροκάλυπτα στην αναστολή του δικαιϊκού συστήματος, της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, της Δικαιοσύνης και του Κράτους Δικαίου, στην αναστολή της Δημοκρατίας. Η νομοθέτηση κατά παραγγελία των μνημονιακών εκτρωμάτων οδηγούν στη συρρίκνωση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας.

Ο οικονομικός πόλεμος που διεξάγεται σε βάρος της πατρίδας μας φανερώνει την έκταση της θηριωδίας της μνημονιακής διακυβέρνησης. Η κυβέρνηση, αφού καταρράκωσε την αξιοπρέπεια μιας ολόκληρης κοινωνίας, προχωράει τώρα ακάθεκτη σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Τη διάλυση της παιδείας. Ο πολύ μεγάλος αριθμός μαθητών στις αίθουσες φέρνει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω. Οι βίαιες μετακινήσεις εκπαιδευτικών, το ξεσπίτωμά τους, η συγχώνευση των σχολείων, οι καταγγελίες, οι τεράστιες ελλείψεις, αποδιαρθρώνουν την εκπαίδευση και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ωθούν με μαθηματική ακρίβεια τη δημόσια παιδεία σε εξαθλίωση και στρέφουν την εκπαίδευση στον ιδιωτικό τομέα. Την ίδια ώρα η δικομματική κυβέρνηση λεηλατεί τα δημόσια αγαθά και τον δημόσιο πλούτο και θυσιάζει δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών στον βωμό του «πρωτογενούς πλεονάσματος», εκτοξεύοντας τα κοινωνικά ελλείμματα σε δυσθεώρητα ύψη.

Η ανεργία και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων σφίγγουν ολοένα και περισσότερο τη θηλειά στους κοινωνικά αδύναμους, καταστρέφοντας τις ζωές και καταρρακώνοντας την αξιοπρέπειά τους. Είναι επείγουσα ανάγκη ο ελληνικός λαός να ανοίξει τον δρόμο σε μια κυβέρνηση που θα ασκήσει την εξουσία, ανακτώντας τη δημοκρατική και λαϊκή νομιμοποίηση. Αυτό ανησυχεί τους κυβερνώντες. Τους ανησυχεί ότι αυτό το μεγάλο αντιμνημονιακό ρεύμα της κοινωνίας θα οργανωθεί συλλογικά και θα εκφραστεί πολιτικά μέσα από το πολιτικό σχέδιο της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Και η κυβέρνηση της Αριστεράς έρχεται ως πράξη ελπίδας και αξιοπρέπειας που θα δημιουργήσει πριν από όλα μια ασπίδα κοινωνικής σωτηρίας, θα ιεραρχήσει την αναδιανομή των πόρων, ώστε να μπορούμε να μιλάμε πραγματικά ότι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, από την ύφεση προς την ανάπτυξη, θα ενισχύσει τα κατώτατα εισοδήματα, τονώνοντας τη ζήτηση, και θα εξασφαλίσει μια κοινωνικά αξιοπρεπή διαβίωση και ανάπτυξη με δουλειά και με σεβασμό στη Δημοκρατία, τις κοινωνικές αξίες και το περιβάλλον.

Η κοινωνία σήμερα ελπίζει σε μια μεγάλη δημοκρατική και πολιτική αλλαγή. Αλλά για να γίνει αυτή η ανατροπή, απαιτείται εγρήγορση και συμμετοχή. Κάθε πολίτης αυτού του τόπου οφείλει να νιώσει υπεύθυνος για αυτό που γίνεται. Όμως η αλλαγή έρχεται. Η φτώχεια, η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, η ανεργία, η απελπισία οδηγούν προς τα εκεί. Οι νέοι και οι νέες αυτού του τόπου αναζητούν ένα μέλλον στη χώρα τους. Για να βρεθεί αυτό το μέλλον χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή που θα σαρώσει το μνημονιακό σύστημα εξουσίας και θα προτάξει την υλοποίηση ενός αριστερού, δημοκρατικού προγράμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την αναγέννηση της χώρας.

Το μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα δένει ολοένα και περισσότερο με ένα θεμελιακό σχέδιο αλλαγής της πολιτικής και κοινωνικής σκηνής. Ένα κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης είναι αναγκαίο, για να απαλλαγούμε από την ιδιοτέλεια, το ψέμα, τους εκβιασμούς, την ξένη επιτήρηση, και να προτάξουμε τις ανάγκες της κοινωνίας έναντι των επιταγών των δανειστών.

Να απαλλαγούμε από το διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα και να φέρουμε στο προσκήνιο τους νέους και τις νέες, τις δημιουργικές, παραγωγικές και έντιμες δυνάμεις του τόπου.Να απαλλαγούμε από τους υπερασπιστές της ακροδεξιάς ατζέντας και να μιλήσουμε ξανά για τις δημοκρατικές αρχές και αξίες, να προτάξουμε μια άλλη λογική και μια άλλη ηθική για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της. Να απαλλαγούμε από τη δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα και τις ζωές μας. Να απαλλαγούμε από τα Μνημόνια και να αρχίσουμε να υλοποιούμε άμεσα ένα δημοκρατικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και αναγέννησης της χώρας. Να απαλλαγούμε σήμερα, για να αλλάξουμε όσα μας οδήγησαν μέχρι εδώ, οικοδομώντας γερές βάσεις για μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn