Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΣυνεντεύξεις

Βασίλης Τσίρκας: Ανήμπορη η ΝΔ απέναντι στην αντικειμενική πραγματικότητα

Read 468 times

source url Στην εκπομπή «Αταίριαστοι», με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, συμμετείχε την Τετάρτη (19/7) ο Βασίλης Τσίρκας. Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις θετικές ειδήσεις που υπάρχουν στην οικονομία, αλλά και τον στόχο της Κυβέρνησης που δεν είναι άλλος από την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018 και η έξοδος στις αγορές.  

 

 

Ο κ. Τσίρκας αρχικά αναφέρθηκε στη στάση  που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα η ΝΔ: «Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να αποδεχτεί τις θετικές ειδήσεις που υπάρχουν για την οικονομία και πάνω σε αυτή τη νέα πραγματικότητα να οικοδομήσει ένα πολιτικό αφήγημα. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πετάει συνεχώς την μπάλα στην εξέδρα. Σε ένα δύσκολο δημοσιονομικό περιβάλλον κάναμε κάποιες κρίσιμες νομοθετικές παρεμβάσεις».

Writing Academic Essays Στη συνέχεια ο βουλευτής Άρτας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών.  «Το μεγαλύτερο ποσοστό των αγροτών έχει σχεδόν μηδενική φορολογία και ένα μεγάλο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών -κυρίως με χαμηλά εισοδήματα- έχει ευνοηθεί με την έννοια ότι πληρώνει μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση με αυτό που ίσχυε πριν τον νόμο που πέρασε αυτή η Κυβέρνηση», επισήμανε σχετικά για να συμπληρώσει: «Υπάρχει μια ανακούφιση στους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και σε αυτούς που εισέρχονται στο επάγγελμα τα πρώτα χρόνια και αυτή είναι μια αλήθεια που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μετά από επτά χρόνια κρίσης, έχουν σηκώσει στις πλάτες τους μεγάλο μερίδιο των αποτελεσμάτων αυτών των πολιτικών και προφανώς πρέπει να βρεθεί τρόπος να ανακουφιστούν. Δεν μπορούμε, όμως, να προσπερνάμε την αλήθεια. Αυτή η Κυβέρνηση, με τον ασφαλιστικό νόμο που πέρασε, μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές στα χαμηλά εισοδήματα».

Αναφορικά  με τις θετικές ειδήσεις στον τομέα της οικονομίας, ο Βασίλης Τσίρκας τόνισε πως: «Αποτελεί για εμάς ζητούμενο αυτή την καλυτέρευση της οικονομίας να την βιώσουν στην καθημερινότητά τους και όλοι οι πολίτες. Αυτό πρέπει να είναι και το πεδίο της πραγματικής αντιπαράθεσης και όχι η καταστροφολογία που έχει υιοθετήσει η ΝΔ. Η αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο,  δεν θέλει να δει την αντικειμενική πραγματικότητα.

Η ανεργία μειώθηκε κατά 5,5% κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ είχε παράξει 1 εκατ. ανέργους και το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως η οικονομία πηγαίνει προς το καλύτερο. Η χώρα βγαίνει από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και πετυχαίνει τους στόχους της σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ παράλληλα υπάρχει μπροστά μας μια αναπτυξιακή διαδικασία, η οποία είναι σε εξέλιξη και η οποία είναι θετική, με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να το αναγνωρίζουν αυτό».

Επιπλέον υπογράμμισε πως «στόχος της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018 και η έξοδος στις αγορές με επιτυχία, ώστε να μπορεί η χώρα να αναχρηματοδοτεί το χρέος της για να απαλλαγούμε από την σκληρή οικονομική επιτροπεία. Αυτή η Κυβέρνηση θα πετύχει να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια».

Τέλος ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε το επίκαιρο θέμα που αφορά την δικαιοσύνη: «Η κριτική στις δικαστικές αποφάσεις είναι θεμιτή, αλλά αποτελεί και συνταγματικό δικαίωμα. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με το Ποινικό Δίκαιο, που είναι μια κρίσιμη ηθική και κοινωνική περιοχή που αφορά σε αδικήματα μικρής ή μεγαλύτερης κοινωνικής απαξίας και στην ενοχή ή την αθωότητα συνανθρώπων μας. Είναι προφανές ότι οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να κρίνει τις δικαστικές αποφάσεις σε μια ευνομούμενη δημοκρατικά πολιτεία».

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Φωτογραφίες

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates