Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΣυνεντεύξεις

Βασίλης Τσίρκας: Εμείς υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον, η ΝΔ θέλει ιδιώτες στην καθαριότητα

Read get link 396 times

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», με τους Δημήτρη Οικονόμου και  Βασίλη Λυριτζή, ήταν καλεσμένος την Παρασκευή (30/6/2017) ο Βασίλης Τσίρκας. Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το ζήτημα των εργαζομένων στην καθαριότητα, την στάση της ΝΔ στο εν λόγω θέμα, αλλά και για τον μεγάλο στόχο της Κυβέρνησης που δεν είναι άλλος από την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

source link  

«H ελληνική Κυβέρνηση και στο ζήτημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι μπορεί και λύνει προβλήματα. Υπάρχει πλέον μια νομοθετική ρύθμιση που λύνει το πρόβλημα με τις νέες συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα», τόνισε αρχικά ο κ. Τσίρκας σχετικά με το ζήτημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα και πρόσθεσε ότι:  «Λύνεται ένα κοινωνικό πρόβλημα, καθώς πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν σε έναν ευαίσθητο τομέα.

see Με τις μόνιμες προσλήψεις που θα εγκριθούν από τον ΑΣΕΠ, αφού οι Δήμοι καταθέσουν τα οργανογράμματά τους με βάση τις πραγματικές ανάγκες που έχουν, θα δοθεί ένα τέλος στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε».

follow site Στη συνέχεια επισήμανε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει ιδιώτες στην καθαριότητα, σε αντίθεση με την Κυβέρνηση που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.  «Η ΝΔ θέλει τους εργολάβους στην καθαριότητα, εμείς δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε αυτό το καθεστώς, καθώς υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον», σχολίασε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ για να συμπληρώσει πως:  «Αυτή είναι η σημαντική διαφορά της Κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση.

see Υπήρξε ένα πολιτικό σχέδιο σε εξέλιξη, το οποίο βέβαια απέτυχε, με κύρια θύματα τους πολίτες και την δημόσια υγεία, με απώτερο σκοπό να παραδοθεί αυτός ο ευαίσθητος τομέας της καθαριότητας σε ιδιώτες εργολάβους. Εμείς το αποτρέψαμε αυτό δίνοντας λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα».

Επιπλέον ο Βασίλης Τσίρκας τόνισε πως η νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης είναι προς όφελος τόσο των εργαζομένων, όσο και των τοπικών κοινωνιών: «Όταν θα εφαρμοστεί η νομοθετική ρύθμιση θα καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι είναι προς όφελός τους, ενώ επιπλέον θα διαπιστώσουν και οι τοπικές κοινωνίες τα οφέλη που θα προκύψουν από την παραμονή του ευαίσθητου αυτού χώρου στους Δήμους. Αύτη η προσπάθεια σύσσωμης της αντιπολίτευσης να προκαλέσει πολιτικό κόστος στην Κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς».

Τέλος ο βουλευτής Άρτας μίλησε για την προσπάθεια της χώρας να ανακάμψει αυτοδύναμα: «Η πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup μας δίνει την αισιοδοξία πως αλλάζει το επενδυτικό κλίμα σε σχέση με τη χώρα. Υπάρχει η αισιοδοξία πως η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές αυτοδύναμα, με την στήριξη βέβαια και του EG.

Έχουμε θετικούς δείκτες ότι μπορεί να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018 και με αυτήν την έννοια, εφόσον η χώρα βγει στις αγορές και αναχρηματοδοτεί το χρέος της, μπορεί να ανακάμψει αυτοδύναμα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια και αυτό δεν μπορεί να το χωνέψει με τίποτα η αντιπολίτευση».

click Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Φωτογραφίες

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates