Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΔελτία ΤύπουΔήλωση του Βασίλη Τσίρκα για το κοινωνικό μέρισμα

Έργα στον Νομό Άρτας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου»

Read 91 times

Στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου» του τομεακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 εντάχθηκαν έργα τα οποία αφορούν και τους τέσσερις Δήμους του Νομού της Άρτας.

 

 

Τα έργα που αφορούν τον Νομό Άρτας είναι τα εξής:

• Αναπαλαίωση και αξιοποίηση διατηρητέου κτηρίου του ιστορικού Δημαρχείου της Άρτας, με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ. Πρόκειται για το ιστορικό Δημαρχείο στο κέντρο της πόλης, ένα νεοκλασικό κτίσμα του 19ου αιώνα που έχει ανακηρυχθεί «έργο τέχνης» και αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.

•  Πολυχώρος συνάθροισης κοινού και προβολής πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

• Μετατροπή υφιστάμενου δημοτικού σχολείου Πηγών Άρτας σε ενεργειακό ευφυές πολιτιστικό κέντρο σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης και προσθήκη παιδικής χαράς με ανακυκλωμένα υλικά εκπαιδευτικού χαρακτήρα, του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, με προϋπολογισμό 419.342,40 χιλ. ευρώ.

•  Βιοκλιματική αναβάθμιση του πρώην Δημαρχείου Αγνάντων και προσθήκη παιδικής χαράς με ανακυκλωμένα υλικά εκπαιδευτικού χαρακτήρα, του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, με προϋπολογισμό 391.492,20 ευρώ.

Με την ένταξη των νέων έργων στο ΕΣΠΑ η Κυβέρνηση θέτει ως στόχο την αναβάθμιση των δημόσιων κτιριακών υποδομών. Πρόκειται για μία εξέλιξη που θα αφήσει αναμφίβολα θετικό αποτύπωμα στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates